Hart voor horeca

Viswinkel aan Laat 130 in Alkmaar verhuurd & verkocht!

Hoogland Vis is al ruim 70 jaar een bekend begrip in West-Friesland met vestigingen in Purmerend, Zwaag, Hoorn en Alkmaar. Na 10 jaar de vestiging aan de Laat 130 in Alkmaar te hebben gehad, besloot eigenaar Jan Hoogland om verschillende redenen deze vestiging te willen sluiten.

In opdracht van de pandeigenaar, met wie Van Alkemare al jaren nauw samenwerkt, werd de verhuuropdracht voor bedrijfsruimte verstrekt. In overleg met Jan werd de verhuur van de bedrijfsruimte in combinatie met de verkoop van de goodwill en inventaris van de onderneming aangeboden via Van Alkemare.

Al snel meldde een bekende van Jan zich bij hem als geïnteresseerde voor overname van het geheel: zijn achterneef Alex Hoogland. Alex heeft al een viswinkel onder dezelfde naam ‘Vishandel Hoogland’ op een andere locatie Alkmaar, aan de Zocherstraat. Deze winkelruimte was echter aan vervanging toe, dus Alex stond voor de keuze: verbouwen óf een nieuwe winkelruimte zoeken. Precies op dat moment kwam de viswinkel aan de Laat beschikbaar: een geheel instapklare viswinkel! Dat wekte Alex’ interesse dus hij besloot contact op te nemen met Jan.

Alex en Jan kwamen onderling tot overeenstemming voor de overnameprijs. Van Alkemare heeft vervolgens de koop- en huurcontracten opgesteld en de zaak was klaar om overgedragen te worden aan Alex. Alex over de samenwerking met Van Alkemare: “De contracten waren allemaal prima en de samenwerking is goed verlopen.” Ook de verhuurder is tevreden over hoe de overdracht is verlopen.

De naam van de winkel aan de Laat blijft ongewijzigd: Vishandel Hoogland. Ook het basisassortiment blijft hetzelfde, met o.a. gerookte vis, garnalensalades, kibbeling en gebakken vis. Doordat de vitrine een stuk groter is dan die van de vestiging aan de Zocherstraat, gaat Alex aan de Laat wel uitbreiden met o.a. meer soepen, kant-en-klaar producten en wraps. Op een paar kleine aanpassingen na, zoals een nieuw plafond, verlichting en wat nieuwe apparatuur, zal de inrichting hetzelfde blijven. Naar verwachting zal Vishandel Hoogland op 19 maart haar deuren weer openen.

Wij bedanken alle partijen voor de prettige samenwerking en wensen Alex veel succes toe met zijn nieuwe viswinkel!

Wilt u ook begeleiding bij verkoop van een horecaonderneming of horecapand? Neem dan contact op met ons kantoor en maak een vrijblijvende afspraak: 0226-343220 / info@vanalkemare.nl.

Niet al onze activiteiten worden uitgewerkt als nieuwsbericht. Voor een completer overzicht van referenties, zonder omschrijving, klik hier. Vanwege discretie redenen of op verzoek van betrokkenen worden niet al onze activiteiten op onze website of social media kanalen gepubliceerd. Volg ons ook via FacebookInstagramTwitter of LinkedIn!
Naar referentiesoverzicht Volgende

Andere referenties

Kapari in Amsterdam verkocht!

In 2020 stond de horecaruimte aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam voor het eerst bij Van...

Langestraat 103 (Delifrance) in Alkmaar verkocht!

Vorige week was het zo ver: op 1 februari kregen Loan Nguyen en Godfried Boland de sleutel...

Café Bleeker in Heerhugowaard verkocht!

Een familiebedrijf in hart en nieren en een begrip in Heerhugowaard en omstreken: Café Bleeker...

Contact

Direct contact

Vindt u niet direct de informatie die u zoekt of heeft u vragen?

Horecamakelaar:

Nick Zuurbier
Aarzel niet en neem gerust contact op voor verder overleg!

Mail of bel ons met al uw vragen of voor het plannen van een afspraak!

 
0226-343220

Of vul ons contactformulier in

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Klik vervolgens op de knop om akkoord te gaan.