Hart voor horeca

Verkoop- en verhuurprocedures

Verkoop en verhuurprocedures
In sommige gevallen kiezen wij er - in overleg met onze opdrachtgever - voor om de verkoop of verhuurprocedures online te laten verlopen. In feite zijn er daarmee bij Van Alkemare drie procedures mogelijk:
 
 1. Reguliere procedure: Als er niet expliciet bij het object zelf staat omschreven dat er sprake is van één van onderstaande twee procedures, is de reguliere procedure van toepassing. Dit houdt eigenlijk in dat het proces niet geautomatiseerd is en dat er geen specifieke procedurevoorwaarden gelden waaraan iedereen zich moet houden. In de reguliere procedure kunt u gewoon bellen, mailen, appen, etc. voor bezichtigingen en biedingen en plannen wij bezichtigingen in op afspraak en in overleg (dus géén vaste bezichtigingsmomenten). Dit is eigenlijk de traditionele manier van werken zoals u dit altijd heeft gekend als u een horecabedrijf of pand via ons aankocht of aanhuurde.
   
 2. Per inschrijving: Bij deze procedure kunt u vanaf een vooraf bepaalde tijd bezichtigingen aanvragen en biedingen uitbrengen op het betreffende object. Dit kan enkel en alleen via een daarvoor bestemd inschrijfformulier op onze website. Uw bieding - en die van anderen - wordt niet openbaar getoond en u kunt slechts één bieding inschrijven. U kunt een ingediend bod nog wel wijzigen, zolang de inschrijftermijn nog niet is afgelopen. Uw inschrijving wordt rechtstreeks gedeeld met de makelaar én de opdrachtgever. De opdrachtgever besluit welk bod de voorkeur krijgt (voorbehoud van gunning). Voor verdere voorwaarden verwijzen wij u naar de biedingsvoorwaarden (klik hier) en onderstaande verdere algemene toelichting.
   
 3. Per opbod: Deze procedure werkt hetzelfde als verkoop of verhuur per inschrijving, alleen wordt uw bieding - en die van anderen - openbaar weergegeven op onze website. Ook uw voorbehouden worden getoond, zonder de bijbehorende details van het voorbehoud. Bij verkoop/verhuur per opbod heeft u dus inzicht in het verloop van de biedingen en kunt u besluiten uw bieding te verhogen als u wordt overboden. Het hoogste bod is niet automatisch het winnende bod, aangezien wij te allen tijde handelen onder voorbehoud gunning opdrachtgever. Ook hier is het uitbrengen van een bod alleen mogelijk via het desbetreffende formulier op onze website. Voor verdere voorwaarden, verwijzen wij u naar de biedingsvoorwaarden (klik hier) en onderstaande verdere algemene toelichting.
De keuze voor een te hanteren procedure wordt gemaakt door onze opdrachtgever (verkoper/verhuurder).

Overige toelichting:
 
 1. In sommige gevallen worden het aantal mogelijk bezichtigingen op afspraak beperkt. Dit kan voorkomen bij een grote hoeveelheid aanvragen of beperkte beschikbaarheid voor bezichtigingen op locatie. Om u toch nog kans te geven om langs te komen op locatie worden er, zodra de bezichtigingen op afspraak allemaal vergeven zijn, nog vaste bezichtigingsmomenten aangeboden. Tijdens deze bezichtigingsmomenten bent u dus alsnog van harte welkom op locatie, maar wel op een door verkoper/verhuurder en makelaar vóóraf bepaalde vaste datum en tijd. U heeft in dat geval dus geen mogelijkheid zelf een datum en tijd te bepalen. Als ook de vaste bezichtigingsmomenten vergeven zijn, is er enkel nog de mogelijkheid om online te bezichtigen (online tour). Als uw bieding na enkel een online bezichtiging wordt uitgekozen door verkoper/verhuurder, krijgt u altijd nog de gelegenheid om nog minimaal éénmaal te bezichtigen voordat u de koopakte ondertekent (indien u dit wenst).
   
 2. ​Aanvragen voor bezichtigingen en biedingen zijn bij de procedures verkoop/verhuur per inschrijving en verkoop/verhuur per opbod alleen toegestaan via de website. Aanvragen en biedingen per post, telefoon of losse email worden niet in behandeling genomen door de makelaar. De aanvragen en biedingen die via de website binnenkomen, worden te allen tijde gedeeld met de verkoper/verhuurder via diens eigenarenportaal beschikbaar gesteld door Van Alkemare. Als kandidaat koper weet u dus zeker dat uw voorstel wordt aangeboden aan de eigenaar/verkoper en als eigenaar/verkoper weet u altijd dat u alle biedingen en aanvragen onder ogen heeft gekregen. Via de website ontvangen biedingen en inschrijvingen worden door onze website ook automatisch rechtstreeks (per mail) gecommuniceerd met onze opdrachtgevers (verkoper/verhuurders/eigenaren).
   
 3. In het online eigenaren portaal worden alle biedingen en inschrijvingen aan onze opdrachtgevers weergegeven, tezamen met de gegevens van de kandidaat koper/huurder die wij hebben verkregen via het bieding- of inschrijfformulier. De verkoper/verhuurder/eigenaar heeft hierbij de mogelijkheid te filteren op de hoogte van het bod, op bepaalde kenmerken of bijvoorbeeld op kandidaten die een persoonlijk bericht of videoboodschap hebben achtergelaten. Ieder verkoop- en verhuurtraject via Van Alkemare is onder voorbehoud van gunning en wij proberen onze opdrachtgevers te helpen om hierin naast prijs, eigen keuzes te maken.
   
 4. Bij het uitbrengen van biedingen of inschrijvingen via onze website, is het dus mogelijk een eigen persoonlijke boodschap achter te laten voor verkoper/verhuurder/eigenaar. Op die manier krijgen kandidaten de ruimte om misschien net het verschil te maken ten opzichte van anderen. Ook is het hierdoor niet meer nodig verkoper/verhuurder persoonlijk te benaderen via de post of aan de deur. Dit laatste wordt namelijk veelal niet gewaardeerd door verkoper.

Bovenstaande toelichting en procedures zijn continu in ontwikkeling. Wij hanteren deze procedures met goede intenties, vragen uw medewerking en vertrouwen op uw begrip hiervoor. Hoewel wij dit doen om alle betrokken partijen fatsoenlijk van dienst te kunnen zijn en eerlijke kansen te bieden, kunt u hierdoor hinder ondervinden. Dit betreuren wij. Heeft u derhalve nog verdere vragen, tips of klachten? Neemt u gerust contact op door te bellen met ons nummer 0226-343220 of te mailen naar info@vanalkemare.nl.

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Klik vervolgens op de knop om akkoord te gaan.