Veelgestelde vragen
Vraag:
Wat is de verkoopwaarde van horeca?
Antwoord:
Onderhandse verkoopwaarde horeca
Het betreft hier een term die wordt gebruikt in horeca taxatie rapporten en betekent: De prijs, die bij...
Vraag:
Wat is horeca Goodwill?
Antwoord:
Goodwill in de horeca kent vele definities maar is het best te omschrijven als het verschil tussen de waarde van de inventaris/huurderbelang en de...
Vraag:
Wat behoort tot inventaris bij waardering van horeca?
Antwoord:
Uitleg horeca inventaris bij waardering horeca ( boekhoudkundig ook wel genoemd activa )
Inventaris betreft al hetgeen behorende tot de te...
Vraag:
Wat is een horecamakelaar?
Antwoord:
Een horecamakelaar is specialist in horecataxaties, advies en bemiddeling bij aankoop en verkoop van horecabedrijven. Horecabemiddeling is een...
Vraag:
Wat is een geldleningovereenkomst voor de horeca?
Antwoord:
Voor de financiering van horecabedrijven wordt regelmatig ook een deel gefinancierd door een particuliere investeerder. Soms is dit de verkoper,...
Vraag:
Wat is een horeca pachtcontract?
Antwoord:
Pacht is juridisch gezien geen correcte benoeming, maar in de volksmond wordt het huren van een horeca onderneming nog steeds pachten genoemd. Het...
Vraag:
Wat is een horeca huurcontract?
Antwoord:
Voor de verhuur van een horecapand is het belangrijk om de afspraken tussen huurder en verhuurder op de juiste wijze vast te stellen in een...
Vraag:
Wat is een horeca koopcontract?
Antwoord:
Voor de verkoop van een horeca onderneming maakt men gebruik van een horeca koopcontract met specifieke horecagerelateerde artikelen. Van Alkemare...