Veelgestelde vragen
    Vraag:
    
       Wat is de verkoopwaarde van horeca?
  
  
    Antwoord:
    
  
       Onderhandse verkoopwaarde horeca  
 
Het betreft hier een term die wordt gebruikt in horeca taxatie rapporten en betekent: De prijs, die bij...
    
  
    Vraag:
    
      Wat is horeca Goodwill?
  
  
    Antwoord:
    
  
      Goodwill in de horeca kent vele definities maar is het best te omschrijven als het verschil tussen de waarde van de inventaris/huurderbelang en de...
    
  
    Vraag:
    
      Wat behoort tot inventaris bij waardering van horeca?
  
  
    Antwoord:
    
  
       Uitleg horeca inventaris bij waardering horeca ( boekhoudkundig ook wel genoemd activa )  
 
Inventaris betreft al hetgeen behorende tot de te...
    
  
    Vraag:
    
      Wat is een horecamakelaar?
  
  
    Antwoord:
    
  
      Een horecamakelaar is specialist in horecataxaties, advies en bemiddeling bij aankoop en verkoop van horecabedrijven. Horecabemiddeling is een...
    
  
    Vraag:
    
      Wat is een geldleningovereenkomst voor de horeca?
  
  
    Antwoord:
    
  
      Voor de financiering van horecabedrijven wordt regelmatig ook een deel gefinancierd door een particuliere investeerder. Soms is dit de verkoper,...
    
  
    Vraag:
    
      Wat is een horeca pachtcontract?
  
  
    Antwoord:
    
  
      Pacht is juridisch gezien geen correcte benoeming, maar in de volksmond wordt het huren van een horeca onderneming nog steeds pachten genoemd. Het...
    
  
    Vraag:
    
      Wat is een horeca huurcontract?
  
  
    Antwoord:
    
  
      Voor de verhuur van een horecapand is het belangrijk om de afspraken tussen huurder en verhuurder op de juiste wijze vast te stellen in een...
    
  
    Vraag:
    
      Wat is een horeca koopcontract?
  
  
    Antwoord:
    
  
      Voor de verkoop van een horeca onderneming maakt men gebruik van een horeca koopcontract met specifieke horecagerelateerde artikelen. Van Alkemare...
    
  