Hart voor horeca

Restaurant Til38 in Alkmaar verkocht!

In 2019 kochten Ricardo en Sacha Lubbes via Van Alkemare het restaurant aan Houttil 38, gevestigd in een prachtig monumentaal pand aan hét horecaplein van Alkmaar, het Waagplein. Binnen korte tijd toverden Ricardo en Sacha het restaurant om tot ‘Til38’: een charmant en stijlvol restaurant met heerlijke gerechten. Vier jaar na de aankoop besloten zij echter het restaurant te willen verkopen, waarvoor zij, dankzij de positieve ervaring in het verleden, besloten Van Alkemare in te schakelen.

Toen Ricardo en Sacha in 2019 het restaurant aankochten, hadden zij nooit kunnen voorspellen dat er één jaar later een lockdown zou komen en alle horeca noodgedwongen voor lange tijd haar deuren zou moeten sluiten door de coronacrisis. Een dubbel zo moeilijke tijd brak aan voor Ricardo en Sacha, aangezien zij naast Til38 ook al 16 jaar een tweede restaurant aan een jachthaven in Uitgeest hebben: Restaurant Havenrijk. Het was voor Ricardo en Sacha lastig om in deze periode naamsbekendheid op te bouwen voor Til38. Ze maakten daarom het besluit om zich volledig op één bedrijf te gaan vestigen, namelijk Restaurant Havenrijk. Houttil 38 kwam hiermee opnieuw in de verkoop bij Van Alkemare.

In het begin was Sacha Boots de makelaar van Til38 en na zijn uitdiensttreding nam Nick Zuurbier dit van hem over. Ricardo over de samenwerking: “Sacha gaf ons vanaf het begin een heel realistisch kader van hoelang het ongeveer kon duren tot de zaak verkocht zou zijn. Dat is erg reëel geweest. Met Sacha heb ik de samenwerking heel plezierig ervaren. Hij kwam goed zijn afspraken na, was goed bereikbaar en kwam gemotiveerd over. Datzelfde heb ik ook met Nick zo ervaren. Met Nick is het een beetje in een stroomversnelling gekomen. De contacten waren natuurlijk via Sacha al gelegd. Ik ben heel tevreden over de gang van zaken. Ik ben heel erg te spreken over de begeleiding en de uiteindelijke verkoop.” Ricardo en Sacha hebben na de verkoop van Til38 nu de rust en tijd om zich volledig op Restaurant Havenrijk te gaan focussen.

Het restaurant is verkocht aan Khada Ghimire, die sinds 2018 op zoek was naar een horecapand. In 2020 had hij een geschikte locatie gevonden in Heiloo, waar hij tot op heden zijn eigen Nepalees-Indiase restaurant heeft, genaamd ‘Deurali Restaurant Heiloo’. Ondanks corona liepen de zaken goed en wilde Khada zich graag gaan oriënteren voor een tweede locatie in een drukker gebied in een grote stad. In zijn zoektocht stuitte Khada op Til38, een locatie die uitstekend voldeed aan zijn wensen. Khada: “Til38 zit in een goed gebied en aan een horecaplein.” Na een bezichtiging op locatie was Khada nog enthousiaster en besloot hij een bod uit te brengen. Zijn bod werd geaccepteerd en sinds 31 juli is Khada de nieuwe eigenaar van het restaurant aan Houttil 38. Khada heeft de samenwerking met Van Alkemare goed ervaren: “Met Sacha verliep het contact goed en later toen Nick het overnam, heeft hij alles goed geregeld.” Hij gaat hier een tweede ‘Deurali Restaurant’ openen, maar tot het zover is, is hij nog druk bezig met het aanvragen van de benodigde vergunningen en het renoveren van het restaurant. De verbouwing zal nog een paar weken tijd in beslag nemen, waarbij onder andere de bar en de keuken vernieuwd gaan worden. Tip: houd de website van Deurali in de gaten om op de hoogte te blijven van de opening in Alkmaar!

Wij wensen zowel Ricardo en Sacha als Khada veel succes toe in de toekomst!

Wilt u ook begeleiding bij verkoop van een horecaonderneming of horecapand? Neem dan contact op met ons kantoor en maak een vrijblijvende afspraak: 0226-343220 / info@vanalkemare.nl.

Niet al onze activiteiten worden uitgewerkt als nieuwsbericht. Voor een completer overzicht van referenties, zonder omschrijving, klik hier. Vanwege discretie redenen of op verzoek van betrokkenen worden niet al onze activiteiten op onze website of social media kanalen gepubliceerd. Volg ons ook via FacebookInstagramTwitter of LinkedIn!
Vorige Naar referentiesoverzicht Volgende

Andere referenties

Snackbar Van Ree in winkelcentrum de Huesmolen in Hoorn verkocht!

Familiebedrijf ‘Van Ree Patat’ bestaat al generaties lang en is door de jaren heen uitgegroeid...

Lunchroom Puur & Lekkerrr in Amstelveen is verkocht!

Op 14 juli is lunchroom Puur & Lekkerrr aan het Westwijkplein in Amstelveen succesvol...

Dorpsstraat 47 in Uithoorn verhuurd!

Halverwege februari 2023 kwam er aan Dorpsstraat 47 in Uithoorn een leegstaande horecaruimte...

Contact

Direct contact

Vindt u niet direct de informatie die u zoekt of heeft u vragen?

Horecamakelaar:

Nick Zuurbier
Aarzel niet en neem gerust contact op voor verder overleg!

Mail of bel ons met al uw vragen of voor het plannen van een afspraak!

 
0226-343220

Of vul ons contactformulier in

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Klik vervolgens op de knop om akkoord te gaan.