Hart voor horeca

Stroming in Heerhugowaard verkocht!

Restaurant Stroming Eten en Drinken van opdrachtgevers Kirsten Zoetelief en Wout Schröder is per 01 juni 2023 overgedragen aan de familie van Arkel.

Zo’n 25 jaar lang was Kirsten Zoetelief werkzaam in de horeca, waarvan 20 jaar als zelfstandig horecaondernemer en 12 jaar samen met Wout in restaurant ‘Stroming’ aan het Coolplein 6 in Heerhugowaard. Een behoorlijke tijd, dus de keuze om hun bedrijf te verkopen was dan ook geen makkelijke. Toen de keuze eenmaal was gemaakt en de verkoop werd ondergebracht bij Van Alkemare, veranderde er in korte tijd veel door de komst van Corona. De verkoop ging mede hierdoor moeizaam en er ontstond een moeilijke tijd die veel heeft gevraagd van Wout en Kirsten. Het vertrouwen in de keuze voor verkoop via Van Alkemare bleef, maar het duurde simpelweg erg lang. Begin 2023 kwam Stroming via Van Alkemare in de collegiale verkoop bij horecamakelaar René Manten, waarna via zijn netwerk ook enkele geïnteresseerde kandidaten zich meldden.

Kirsten is nu blij en opgelucht dat Stroming verkocht is en draagt de zaak met een goed gevoel over aan de nieuwe eigenaren. Voor de nieuwe eigenaren is dit een prachtige zaak voor hun start als zelfstandig ondernemer. Achteraf denkt Kirsten wel dat de verkoop sneller had kunnen gaan, als ze tegen een lagere vraagprijs de markt op waren gegaan: “Als we toen iets meer concessies hadden gemaakt, dan hadden we het misschien al sneller kunnen verkopen. Wij zijn op het advies van Nick afgegaan en hij dacht het makkelijk te verkopen en daar gingen we op dat moment van uit. Soms ging zowel Nick zijn aandacht als onze aandacht er een beetje vanaf, maar op bepaalde momenten hebben we dat weer aangepakt en aangehaald.”

Wout Schroder was al enkele jaren wegens privé redenen niet meer werkzaam in Stroming, maar was wel nog steeds mede-eigenaar. Wout: “De samenwerking heb ik als zeer prettig ervaren. Nick heeft het netjes gedaan. We hebben goed contact gehouden. Achteraf denk ik wel dat we een snellere vangst hadden kunnen doen door het prijsniveau eerder te laten zakken. Daar had misschien wel iets meer initiatief in getoond kunnen worden. Maar verder ben ik heel tevreden. Ik heb meerdere kennissen in de horeca en als zij ooit willen verkopen zal ik hen zeker Van Alkemare aanbevelen.”

Makelaar Nick Zuurbier over de het verkooptraject: “Het klopt wat Kirsten en Wout zeggen, ik had in beginsel een andere verwachting van de waarde van dit bedrijf en zat dit keer te hoog. Het is mijn werk om de opbrengst te maximaliseren maar soms zitten wij er ook gewoon naast. Ik ben echter nog steeds van mening dat het bedrijf in normale marktomstandigheden, dus zonder de Coronaperiode, meer zou hebben opgeleverd. Het is tenslotte een prachtig bedrijf met hoge omzet. Maar goed, het is niet anders en de kopers hebben hier van kunnen profiteren en maken daardoor wel een mooie start met hun nieuwe onderneming. Dat is hen ook van harte gegund, zeker met de wetenschap dat verkopers ook blij zijn met het resultaat en de samenwerking met ons kantoor. Daar gaat het toch uiteindelijk toch ook om. De markt bepaalt wat iets op dat moment écht waard is en wij als makelaar kunnen het verkooptraject alleen maar inschatten, begeleiden en optimaliseren.”

1 juni 2023 was de overdracht van Stroming. Kirsten: “Het zijn hele lieve mensen die erin komen. Ik gun ze het allerbeste. De overdracht is fijn gegaan.” Kirsten staat open voor wat de toekomst haar brengt. Ze vind de horeca nog steeds heel leuk, maar ziet wel wat er op haar pad komt. Wout is al een tijdje aan de slag als ZZP’er en zal dit voorlopig nog even blijven doen.

Marco en Sharon van Arkel zijn de trotse nieuwe eigenaren van Stroming. Een spannende stap, want dit is de eerste keer dat zij een eigen horecaonderneming gaan draaien. Marco werkt echter al sinds zijn 16e in de horeca als kok, dus de horeca is voor hem bekend terrein. Samen met hun dochter en zoon gaan zij Stroming een nieuw leven inblazen. Marco droomde al langer over het openen van zijn eigen restaurant, dus hij hield het aanbod onder de horecamakelaars goed in de gaten. Toen zijn oog op Stroming viel was hij direct gecharmeerd, alsmede door de goede ligging aan het Coolplein met de vele voorzieningen. Na een bezichtiging op locatie was het duidelijk: dit was de perfecte locatie voor hun restaurant. Het aankopen van een restaurant was echter geheel nieuw voor Marco en Sharon, maar gelukkig konden zij met al hun vragen goed terecht bij Nick, die hun goed door het proces begeleidt heeft. Sharon: “We hadden zoveel vragen. We waren helemaal niet bekend met de gang van zaken. Op elke vraag die we hadden kregen we een duidelijk antwoord van Nick. De samenwerking was in één woord super!”

De dag na de overdracht is Stroming direct weer open gegaan. Sharon: “We zijn op dezelfde voet verder gegaan. We hoefden niet te verbouwen.” De lunchkaart is verder uitgebreid en de menukaart is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Gasten zijn van harte welkom in Stroming bij Marco en Sharon!

Wij wensen Kirsten, Wout, Marco, Sharon en hun kinderen veel succes toe in de toekomst!

Wilt u ook begeleiding bij verkoop van een horecaonderneming of horecapand? Neem dan contact op met ons kantoor en maak een vrijblijvende afspraak: 0226-343220 / info@vanalkemare.nl.

Niet al onze activiteiten worden uitgewerkt als nieuwsbericht. Voor een completer overzicht van referenties, zonder omschrijving, klik hier. Vanwege discretie redenen of op verzoek van betrokkenen worden niet al onze activiteiten op onze website of social media kanalen gepubliceerd. Volg ons ook via FacebookInstagramTwitter of LinkedIn!
Vorige Naar referentiesoverzicht Volgende

Andere referenties

La Brocca in Heerhugowaard verkocht!

Maar liefst 40 jaar lang hebben broers Dario en Giulio Marongiu het Italiaanse restaurant La...

Restaurant Mr en Mrs in Haarlem verkocht!

Toen eind augustus 2021 restaurant Mr & Mrs in de verkoop kwam, waren Mark en Corina van...

Honky Tonk in Schoorl verkocht!

Maar liefst 24 jaar lang hebben voormalig eigenaren Jan Hoek en Henny Piet met veel plezier...

Contact

Direct contact

Vindt u niet direct de informatie die u zoekt of heeft u vragen?

Horecamakelaar:

Nick Zuurbier
Aarzel niet en neem gerust contact op voor verder overleg!

Mail of bel ons met al uw vragen of voor het plannen van een afspraak!

 
0226-343220

Of vul ons contactformulier in

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Klik vervolgens op de knop om akkoord te gaan.