Hart voor horeca

La Brocca in Heerhugowaard verkocht!

Maar liefst 40 jaar lang hebben broers Dario en Giulio Marongiu het Italiaanse restaurant La Brocca in Heerhugowaard met veel passie gedraaid. Toen de pensioengerechtigde leeftijd voor de broers in zicht kwam werd het tijd om te gaan oriënteren voor de verkoop van het restaurant, om deze uiteindelijk over te dragen aan een nieuwe generatie. Eigenaar Nick Zuurbier was al een bekende van Dario en Giulio, dus zodoende schakelde zij Van Alkemare in voor de verkoop van La Brocca.

Begin 2020, tegelijkertijd met het begin van de coronacrisis, kwam het restaurant op de markt. Er brak een moeilijke periode aan met een grote impact op de horeca. De lockdown bracht veel onzekerheid met zich mee, waarin de horeca noodgedwongen haar deuren moest sluiten en ondernemers het zwaar hadden. Tijdens het intensieve traject dat volgde, hebben Dario en Giulio de samenwerking met Van Alkemare, in het specifiek met makelaar Joeri Peetoom, zeer goed ervaren en hebben altijd goed contact met elkaar gehad. 12 mei 2023 is La Brocca uiteindelijk overgedragen aan de nieuwe eigenaar, Roberto Veleski. Dario en Giulio zijn blij dat het restaurant verkocht is en laten het met een gerust hart achter aan de nieuwe eigenaar, alhoewel het restaurant na zo’n lange tijd echt hun ‘kindje’ was geworden.

Koper Roberto komt van oorsprong uit Macedonië en had daar een prachtig restaurant aan het water. Sinds hij in Nederland woont is zijn grote wens om hier ook een restaurant aan het water te starten. La Brocca kwam op zijn pad en voldeed met haar ligging aan deze wens, dus Roberto besloot een bezichtiging op locatie in te plannen. De locatie, maar ook het succes en de historie van de onderneming zelf, sprak hem erg aan. Hij zag er veel potentie in om het succes met zijn eigen draai hieraan verder voort te zetten. Het traject werd verder in gang gezet. De begeleiding van makelaar Joeri heeft Roberto zeer positief ervaren: “Joeri is een ambitieuze jongen die weet wat hij doet. Ik heb veel contact met hem gehad over het restaurant. Hij kon mij altijd goed te woord staan. Ik heb alleen maar goede woorden over hem.”

La Brocca blijft La Brocca, maar wel met Roberto’s eigen twist. Geleidelijk zullen er een aantal veranderingen worden doorgevoerd de komende tijd. De basis van de menukaart blijft Italiaanse gerechten: pizza’s en pasta’s. Op korte termijn komt er een grote aanvulling de keuken versterken: een zeer ervaren chefkok die bij diverse Michelin-sterren restaurants in Amsterdam heeft gewerkt. Hij zal de menukaart gaan uitbreiden met vlees- en visgerechten met bijpassende wijnen. Ook zal er een speciaal kindermenu komen. De website zal ook vernieuwd worden. De zomermaanden zal La Brocca 7 dagen per week geopend zijn.

Dario en Giulio gaan genieten van hun pensioen en vrije tijd, die ze met name met hun kleinkinderen zullen besteden.

Wij wensen zowel Dario en Giulio als Roberto veel succes toe in de toekomst!

Wilt u ook begeleiding bij verkoop van een horecaonderneming of horecapand? Neem dan contact op met ons kantoor en maak een vrijblijvende afspraak: 0226-343220 / info@vanalkemare.nl.

Niet al onze activiteiten worden uitgewerkt als nieuwsbericht. Voor een completer overzicht van referenties, zonder omschrijving, klik hier. Vanwege discretie redenen of op verzoek van betrokkenen worden niet al onze activiteiten op onze website of social media kanalen gepubliceerd. Volg ons ook via FacebookInstagramTwitter of LinkedIn!
Vorige Naar referentiesoverzicht Volgende

Andere referenties

Restaurant Mr en Mrs in Haarlem verkocht!

Toen eind augustus 2021 restaurant Mr & Mrs in de verkoop kwam, waren Mark en Corina van...

Honky Tonk in Schoorl verkocht!

Maar liefst 24 jaar lang hebben voormalig eigenaren Jan Hoek en Henny Piet met veel plezier...

Brasserie Alles met Liefde in Middenbeemster verkocht!

De horeca heeft altijd als een rode draad door het leven van verkopers Liesbeth en Max van Wersh...

Contact

Direct contact

Vindt u niet direct de informatie die u zoekt of heeft u vragen?

Horecamakelaar:

Nick Zuurbier
Aarzel niet en neem gerust contact op voor verder overleg!

Mail of bel ons met al uw vragen of voor het plannen van een afspraak!

 
0226-343220

Of vul ons contactformulier in

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Klik vervolgens op de knop om akkoord te gaan.