Hart voor horeca

Restaurant Mr en Mrs in Haarlem verkocht!

Toen eind augustus 2021 restaurant Mr & Mrs in de verkoop kwam, waren Mark en Corina van Kimmenaede al ongeveer zeven jaar eigenaar van dit sfeervolle restaurant in hartje Haarlem. Kort nadat de zaak in de verkoop kwam hebben Mark en Corina ook nog ‘de Wijcker Kookclub’ overgenomen en sinds 1 januari 2023 zijn zij ook eigenaar geworden van een kaas-, wijn- en delicatessenwinkel genaamd ‘Bourgondisch Lifestyle’. Mark en Corina zijn zonder twijfel gedreven horecaondernemers, maar drie ondernemingen én drie kinderen met zijn tweeën werd toch wel erg druk. De druk om Mr & Mrs te verkopen werd dus steeds groter.

Uiteindelijk heeft het ongeveer 1,5 jaar geduurd voordat de zaak verkocht werd, mede door een aantal externe factoren die het verkooptraject belemmerden. De zaak kwam middenin de coronacrisis in de verkoop, wat een grote impact had op de horeca(makelaardij)branche. Corona was ook grotendeels de aanleiding voor de verkoop van het restaurant. Door de lockdown moesten Mark en Corina noodgedwongen de zaak sluiten en hadden zij meer tijd voor hun kinderen, wat hen wel beviel. Mark en Corina kijken positief terug op de samenwerking met Van Alkemare, maar hadden eigenlijk wel gehoopt dat de zaak sneller verkocht zou zijn. Mark: “Het siert Sacha dat hij het nooit heeft opgegeven. Hij was recht door zee. We hebben een paar keer gehad dat er een kandidaat was en de verkoop op het laatste moment niet doorging. Dat was mentaal niet best voor ons, maar Sacha hield altijd wel hoop.”

Kopers Daisy Noordhuis - de Moor en Bas Noordhuis wilden al jaren dolgraag een eigen bedrijf beginnen. Gedurende corona en de lockdown waren Daisy en Bas er echter wat minder mee bezig en hadden zij hun plannen nog even voor zich uitgeschoven. Toen echter Mr & Mrs in de verkoop kwam bleek dit aan al hun wensen te voldoen: een kleinschalig restaurant in het centrum van Haarlem dat ze met zijn tweeën konden draaien. Daisy: “Een unieke kans voor waar wij naar op zoek waren. Ik denk dat er serieus geen ander pand in Haarlem is waar wij hadden kunnen starten. Daarom was het zo uniek dat dit restaurant te koop kwam.” Toen de winter voorbij was en corona verminderde, besloten ze hun plannen door te zetten en te laten weten dat ze serieuze interesse hadden in de overname van Mr & Mrs. Over de samenwerking met Van Alkemare zegt Daisy: “Over het algemeen goed. We kregen altijd snel antwoord. Sacha is heel vriendelijk geweest en we konden hem altijd bellen. Daisy en Bas zijn de komende weken nog bezig met de laatste voorbereidingen en zullen 1 mei de deuren van het restaurant heropenen met hun fine-dining concept onder de naam ‘Restaurant Koper’.

Wij wensen zowel Mark en Corina als Daisy en Bas veel succes toe in de toekomst!

Wilt u ook begeleiding bij verkoop van een horecaonderneming of horecapand? Neem dan contact op met ons kantoor en maak een vrijblijvende afspraak: 0226-343220 / info@vanalkemare.nl.

Niet al onze activiteiten worden uitgewerkt als nieuwsbericht. Voor een completer overzicht van referenties, zonder omschrijving, klik hier. Vanwege discretie redenen of op verzoek van betrokkenen worden niet al onze activiteiten op onze website of social media kanalen gepubliceerd. Volg ons ook via FacebookInstagramTwitter of LinkedIn!
Vorige Naar referentiesoverzicht Volgende

Andere referenties

Honky Tonk in Schoorl verkocht!

Maar liefst 24 jaar lang hebben voormalig eigenaren Jan Hoek en Henny Piet met veel plezier...

Brasserie Alles met Liefde in Middenbeemster verkocht!

De horeca heeft altijd als een rode draad door het leven van verkopers Liesbeth en Max van Wersh...

Smaak in Alkmaar verkocht!

Na een carrière-switch van systeembeheerder naar horecaondernemer, werd het na 8 jaar tijd voor...

Contact

Direct contact

Vindt u niet direct de informatie die u zoekt of heeft u vragen?

Horecamakelaar:

Nick Zuurbier
Aarzel niet en neem gerust contact op voor verder overleg!

Mail of bel ons met al uw vragen of voor het plannen van een afspraak!

 
0226-343220

Of vul ons contactformulier in

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Klik vervolgens op de knop om akkoord te gaan.