Hart voor horeca

Brasserie Alles met Liefde in Middenbeemster verkocht!

De horeca heeft altijd als een rode draad door het leven van verkopers Liesbeth en Max van Wersh gelopen. Na een rijk verleden in de horeca openden Liesbeth en Max in 2015 deuren van Brasserie Alles met Liefde in hun geboorteplaats Middenbeemster. De grote passie voor horeca is er na al die jaren nog steeds, echter begonnen factoren zoals lange, zware werkdagen en weinig vrijheid Liesbeth en Max steeds meer te belemmeren. Langzaamaan begonnen zij zich te oriënteren in het verkopen van hun brasserie, maar dan moest er wel een waardige opvolger gevonden worden. Liesbeth: “We wilden wel dat het iemand zou zijn met net zoveel passie voor de zaak als wij en het iemand gunnen die ons ook aanspreekt. Er hadden zich al twee geïnteresseerde kandidaten bij ons gemeld. Wij wisten niet precies waar we moesten beginnen, dus zodoende hadden wij Van Alkemare en Joeri hadden ingeschakeld.”

Via kennissen die al vaker met Van Alkemare hadden samengewerkt kwamen Liesbeth en Max bij Van Alkemare terecht. De ervaring van de kennissen met Van Alkemare was positief en daarnaast wilden Liesbeth en Max ook graag een makelaar uit de omgeving West-Friesland die hun zou assisteren. Liesbeth: “Het eerste gesprek met Nick was heel prettig en de mogelijkheden met de begeleiding daarin vonden wij goed.” Inmiddels was vanuit Liesbeth en Max de definitieve keuze gemaakt voor hun opvolger, namelijk Bastiaan Smit. Bastiaan was sinds enkele maanden werkzaam bij Liesbeth en Max en op deze manier konden zij elkaar beter leren kennen. Bastiaan kon zo ook de brasserie en de grote groep vaste klanten leren kennen. De klik was er en vanuit Liesbeth en Max voelde het goed.

Bastiaan komt ook uit de Middenbeemster en werkte al zo’n 12 jaar in de horeca en wilde daar graag een eigen restaurant beginnen. Toen de geruchten de ronde gingen dat Brasserie Alles met Liefde waarschijnlijk te koop zou komen, zag Bastiaan dit als een mooie kans. Liesbeth: “Het is vandaag de dag niet makkelijk om een financiering rond te krijgen voor een jonge ondernemer. We wilden het een jonge ondernemer echter wel gunnen om onze zaak over te nemen. Daarom hebben wij zelf een constructie bedacht om dat mogelijk te maken. Dat vond Joeri ook een goed idee, dus dat hebben we samen opgepakt. Alles is heel goed verlopen. Wij vonden het belangrijk dat ondanks dat Van Alkemare ons vertegenwoordigt, er ook aan Bastiaan werd gedacht. Wij wilden graag een warme overdracht. Dat is gelukt en daar hebben wij een prettig gevoel over. De lijnen waren kort en niet te formeel.” Bastiaan beaamt de prettige samenwerking met Van Alkemare: “Joeri vond ik een fijne gozer. Ik heb zelf niet zoveel verstand van dit soort zaken en Joeri kon ik altijd bellen, dat was heel fijn.”

Geen paniek voor de vaste klanten en liefhebbers van de beroemde, ovenheerlijke walnotentaart van Max en Liesbeth; onder de naam ‘Beemster Bakhuis’ zullen zij de taarten vanuit huis blijven bereiden en bij Bastiaan verkopen. Wellicht komen daar nog wat andere verkoopkanalen bij en zullen zij op verzoek wat kleine catering doen. Bastiaan is druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de heropening van zijn versie van Brasserie Alles met Liefde. Bastiaan: “Alles is al opnieuw geschilderd en behangen met nieuwe kleuren. Het wordt wat chiquer, gericht op langer tafelen maar ook borrelen aan de bar. Het wordt wat losser.” De verwachting is om in februari de deuren te openen.

Wij wensen zowel Bastiaan als Liesbeth en Max veel succes toe in de toekomst!

Wilt u ook begeleiding bij verkoop van een horecaonderneming of horecapand? Neem dan contact op met ons kantoor en maak een vrijblijvende afspraak: 0226-343220 / info@vanalkemare.nl.

Niet al onze activiteiten worden uitgewerkt als nieuwsbericht. Voor een completer overzicht van referenties, zonder omschrijving, klik hier. Vanwege discretie redenen of op verzoek van betrokkenen worden niet al onze activiteiten op onze website of social media kanalen gepubliceerd. Volg ons ook via FacebookInstagramTwitter of LinkedIn!
Vorige Naar referentiesoverzicht Volgende

Andere referenties

Smaak in Alkmaar verkocht!

Na een carrière-switch van systeembeheerder naar horecaondernemer, werd het na 8 jaar tijd voor...

Trambaan 83B in Nieuwe Niedorp verkocht!

Een prachtige, gloednieuwe en veelzijdige horecaruimte op een aantrekkelijke hoeklocatie van een...

Tasty's in Alkmaar verkocht!

Enkele jaren hebben Axel en Maroesja van de Ven vol plezier cafetaria ‘Tasty’s’ aan de Edisonweg...

Contact

Direct contact

Vindt u niet direct de informatie die u zoekt of heeft u vragen?

Horecamakelaar:

Nick Zuurbier
Aarzel niet en neem gerust contact op voor verder overleg!

Mail of bel ons met al uw vragen of voor het plannen van een afspraak!

 
0226-343220

Of vul ons contactformulier in

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Klik vervolgens op de knop om akkoord te gaan.