Hart voor horeca

Restaurant Orries in Nieuw-Vennep verpacht!

Het was een lange zoektocht naar het vinden van een geschikte kandidaat voor de overname van Orries Nieuw-Vennep, maar sinds 1 oktober 2021 mag Brian Hendriks zich de nieuwe eigenaar noemen. Het was rond februari 2020 dat eigenaren Ed en Monique Oudhuizen Van Alkemare inschakelde voor de verkoop van Orries. Slechts enkele weken later brak corona uit in Nederland en stond de wereld op zijn kop. Zowel voor de familie Oudhuizen als voor Van Alkemare brak er een onzekere en zware tijd aan.

Ed had goede ervaringen met Van Alkemare uit het verleden en dat was voor hem ook één van de redenen om voor de verkoop van Orries ook Van Alkemare in te schakelen: “Ik heb ook van andere horecaondernemers begrepen dat Nick het goed doet. Dat hij discreet is, zijn afspraken na komt en een goed team om zich heen heeft.” Doordat de zaak vlak voor corona te koop kwam, resulteerde de verkoop van Orries in een langdurig proces waarin veel is overlegd. Al vrij snel werd duidelijk dat het moeilijk zou worden om een koper te vinden die financieel in staat was de zaak over te nemen. In een tijd waarin banken lastig financieren besloot de familie Oudhuizen daarom zelf de mogelijkheid van verpachting aan te bieden. Om deze reden was het voor Ed en Monique van nog groter belang dat zij zich konden vinden in het ondernemersplan van de geïnteresseerde pachter.

Alhoewel er gedurende de tijd meerdere geïnteresseerde kandidaten zijn geweest, voelde het pas in november 2020 bij Brian direct goed voor Ed en Monique. Brian was zeer enthousiast en serieus geïnteresseerd in de overname van Orries, maar zoals verwacht kon ook hij enkel de zaak overnemen met de steun van de familie Oudhuizen. Brian is vervolgens voor een periode van iets minder dan een jaar bij Orries gaan werken, zowel als chefkok in de keuken als verantwoordelijke voor het (totale) management. Dit gaf beide partijen uitgebreid de mogelijkheid om uit te zoeken wat ze voor elkaar konden gaan betekenen. Er was direct een goede klik tussen Ed, Monique en Brian. Ed zegt hier het volgende over: “Brian heeft gewoon laten zien dat hij een jonge, eerlijke en energieke jongen is met plannen, goede ideeën, passie en kennis van zaken. Dat sprak ons wel aan. Uiteindelijk is hij met een heel goed plan gekomen en hebben we na een tijdje onderhandelen met Nick, de verhuurder en een aantal andere partijen besloten Orries aan Brian te verpachten per 1 oktober.”

Brian over de samenwerking met makelaar Nick: “Ik ben altijd heel goed geholpen. Het duurde wel allemaal iets langer, maar dat lag niet aan Nick. Hij heeft zich altijd onafhankelijk opgesteld, ook naar mijn kant. Hij werkt voor Ed en Monique natuurlijk, maar hij heeft mij ook heel goed geholpen.” Brian zou Van Alkemare dan ook van harte aan anderen aanbevelen. 

Ook Ed en Monique hebben de samenwerking met makelaar Nick goed ervaren en zouden hem zeker aanbevelen aan anderen: “We hebben altijd fijn samen gewerkt met hem. Nick is actief en meegaand in de tijd. Soms is hij anders denkend, maar dat is juist fijn. Mensen die altijd maar hetzelfde denken en altijd maar ja zeggen, hebben we niet zoveel aan. Nick kan ook kritisch zijn, maar ook dat vinden we juist prettig. Ook de andere kant eens belichten. We hebben elkaar ook weer sterker gemaakt in deze kwestie.” 

Orries is per 1 oktober gewoon doorgegaan na de overname van Brian: “Ik ga op dezelfde succesvolle manier verder als zij hebben gedaan.” De komende tijd zijn Ed en Monique nog druk bezig met de afwikkeling van een aantal zaken en zullen ze uiteraard Brian waar nodig ondersteunen. Daarnaast zullen ze veel tijd gaan doorbrengen met hun kinderen en kleinkinderen, verdere familie en vrienden, daar is de afgelopen jaren vanwege de zaak af en toe echt te weinig tijd voor geweest. 

Verder laten zij het allemaal even op zich afkomen en zal met name Ed zich vanaf januari verder gaan oriënteren op de arbeidsmarkt. “Stil zitten en niets doen is er nog niet bij, dat zou ook niet goed zijn en daarnaast hebben we zoveel jarenlange ervaring in de horeca, daar wil ik iets mee gaan doen.”

Wij wensen zowel Brian als de familie Oudhuizen veel succes toe in de toekomst!

Wilt u ook begeleiding bij verkoop van een horecaonderneming of horecapand? Neem dan contact op met ons kantoor en maak een vrijblijvende afspraak: 0226-343220 / info@vanalkemare.nl.

Niet al onze activiteiten worden uitgewerkt als nieuwsbericht. Voor een completer overzicht van referenties, zonder omschrijving, klik hier. Vanwege discretie redenen of op verzoek van betrokkenen worden niet al onze activiteiten op onze website of social media kanalen gepubliceerd. Volg ons ook via Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn!
Vorige Naar referentiesoverzicht Volgende

Andere referenties

Bistro Limmen verkocht!

Terwijl de verkoop van Gingers Wormerveer in volle gang was, waren eigenaren Fleur Bruin en...

Family Oostzaan verkocht!

Al eerder kocht Rongwei Zhu een cafetaria in Purmerend aan via Van Alkemare en toen hij een mail...

Restaurant Gingers in Wormerveer verkocht!

Op 1 september was het zo ver: de overdracht van Gingers op Wandelweg 51 in Wormerveer! Zowel de...

Contact

Direct contact

Vindt u niet direct de informatie die u zoekt of heeft u vragen?

Horecamakelaar:

Nick Zuurbier
Aarzel niet en neem gerust contact op voor verder overleg!

Mail of bel ons met al uw vragen of voor het plannen van een afspraak!

 
0226-343220

Of vul ons contactformulier in

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Klik vervolgens op de knop om akkoord te gaan.