Hart voor horeca

Verkocht! Kennemerstraatweg 215 in Heiloo

Het is mooi geweest! En nu gaan we ‘Hoppen’
 
“Het is mooi geweest,” laat Dick Nanne weten over de tijd dat hij Café La Strada runde op de Kennemerstraatweg in Heiloo. Vanaf 1974 was hij de eigenaar. Het huis naast het café hebben ze in 2004 verhuurd om iets verder op te gaan wonen om zo iets meer afstand van het werk te hebben. Drie jaar geleden hakte hij de knoop door om het pand en het bijbehorende woonhuis te gaan verkopen. Vele verhalen kan hij vertellen over wat er in die 46 jaar afspeelde: zoveel feestjes met muziek van een dj of bandje erbij. “Ik probeerde het altijd gezellig aan te kleden, passend bij de grootte van het koppel dat verwacht werd. De laatste jaren waren de pubquizzen erg populair. Een wekker hoefde ik al nooit te zetten. Meestal ging ik rond half vier ’s nachts mijn bed in en kwam ik er rond tien uur weer uit. Lange dagen. Nu ben ik 69 en ga ik tijd maken voor andere leuke dingen.”
 
“De verkoop van het horecapand en het bijbehorende huis heb ik ervaren een langdurig traject, maar ik ben blij dat het nu achter de rug is. Het is verkocht aan een koper die eerder ook al interesse toonde. Nu in deze tijd met corona ben ik toch in prijs gezakt en kan ik van mijn rust gaan genieten,” laat de heer Nanne weten. “Voor de verkoop heb ik voor Van Alkemare Horecamakelaardij gekozen. Het zijn jonge mensen met verstand van zaken. Ze hebben het goed afgehandeld.” Een punt ter verbetering kan de heer Nanne wel noemen: bij het afschouwen is per ongeluk de verkeerde meterstand genoteerd. Dat heeft nog veel administratieve rompslomp opgeleverd om de bewijslasten te kunnen leveren. Maar die fout legt hij niet volledig bij Van Alkemare, maar ook bij het energiebedrijf. “Als je opeens minder energie verbruikt komen ze ook vragen of zonnepanelen, een zuinigere cv-ketel of iets dergelijks hebt gekocht. Het energiebedrijf mag ook wel eerst vragen gaan stellen als het verbruik in ene enorm veel hoger is dan normaal!”.
 
Marcel Otte en zijn vriendin waren op zoek naar een investeringsproject en een uitdaging naast hun reguliere baan. In hun hoofd hoorden zij hun toekomstige klanten al zeggen: “Ga je mee hoppen?”. Dit als term om aan te geven dat vrienden met elkaar bij hun toekomstige bedrijf ‘Proeflokaal Hop’ keuze zouden hebben uit de meer dan 100 soorten biertjes. Met dit idee in zijn achterhoofd fietste Marcel over de Kennemerstraatweg en zag daar het gele bord van Van Alkemare horecamakelaardij hangen. “Het was best een pittig traject om het allemaal voor elkaar te krijgen, maar het is gelukt. Wij hebben veel waardering voor de prettige samenwerking met Nick Zuurbier. Hij heeft dit heel objectief en professioneel aangepakt. Hij heeft de transactie tot een succes gemaakt door naast de belangen van de verkoper ook onze belangen niet uit het oog te verliezen,” vertelt Marcel. “Ook zijn vader Nico heeft even bijgesprongen toen Nick op vakantie ging. Eerst hebben we in twee maanden tijd het woonhuis opgeknapt. Dat is nu kadastraal gescheiden van het horecapand en is inmiddels verhuurd. De maanden september en oktober hebben we gepland om het café op te knappen. Nu er een horecasluiting vanwege corona speelt, nemen we hier iets meer tijd voor en hopen dat er dan weer meer mag.”
 ‘Proeflokaal Hop’ zal einde van het jaar haar deuren openen.
 
Wilt u ook begeleiding bij verkoop van een horecaonderneming of horecapand? Neem dan contact op met ons kantoor en maak een vrijblijvende afspraak: 0226-343220 / info@vanalkemare.nl
 
De tekst en interviews voor dit artikel zijn verzorgd door Marjan Hartog van MarjanSchrijft.nl
 
Niet al onze activiteiten worden uitgewerkt als nieuwsbericht. Voor een completer overzicht van referenties, zonder omschrijving, klik hier. Vanwege discretie redenen of op verzoek van betrokkenen worden niet al onze activiteiten op onze website of social media kanalen gepubliceerd. Volg ons ook via Facebook (klik hier), Twitter (klik hier) of LinkedIn (klik hier)!  
 
Vorige Naar referentiesoverzicht Volgende

Andere referenties

Verkocht! Lunchroom Cafetaria Rosarium in Krommenie

Krommenie krijgt er ‘Indian Taste’ bij   Wim en Lydia Steur van lunchroom Rosarium in...

Lunchroom Ballini Caffè e Panini in nieuwe handen

Lunchroom Ballini Caffè e Panini in nieuwe handen Na een korte zoektocht op internet...

Verkocht: Frietboet Heerhugowaard

In plaats van één frietje kocht ze een hele boet!   Bij toeval hoorde Ulku Coskun, tijdens...

Contact

Direct contact

Vindt u niet direct de informatie die u zoekt of heeft u vragen?

Horecamakelaar:

Nick Zuurbier
Aarzel niet en neem gerust contact op voor verder overleg!

Mail of bel ons met al uw vragen of voor het plannen van een afspraak!

 
0226-343220

Of vul ons contactformulier in

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Klik vervolgens op de knop om akkoord te gaan.