Terug naar keuzescherm

Van Alkemare Horeca- & Advies

Scoops blijft Scoops, ook met een nieuwe eigenaar!

Scoops blijft Scoops, ook met een nieuwe eigenaar! Om meer tijd te hebben voor hun ijsgroothandel ‘Dolgelato’, die ijs levert aan restaurants, verkochten Brenda Cornelisse en Marco Pennings hun ijssalon ‘Scoops’ in Beverwijk. “Op zoek naar een goede horecamakelaar kwamen wij al snel terecht bij Van Alkemare horecamakelaardij,” vertelt Brenda. “Zij waren ons aanbevolen door kennissen die ook via hen hun ijssalon verkocht hadden. Die positieve ervaring hebben wij nu ook. Alles is goed geregeld. Er werd echt tijd voor ons genomen en we hebben een prachtige map met de brochure en foto’s van de makelaar ontvangen. Ik zou Van Alkemare zeker ook weer aanbevelen aan anderen.”
 
Peter Swanink zet de naam ‘IJssalon Scoops’ voort. Hij was al langer opzoek naar een tweede ijssalon. “Met mijn oudste zoon run ik ‘IJssalon Sapeto’ in Haarlem. Nu mijn jongste zoon ook een eigen zaak wilde beginnen, ben ik verder op zoek gegaan. Aangezien deze onderneming inclusief goodwill én het onroerend goed ter overname werd aangeboden, was dit ideaal voor ons. Het was wel kort voor het seizoen, maar dankzij de vlotte werkwijze van Nick als makelaar is het allemaal gelukt,” laat Peter weten. De nieuwe eigenaar is met name verrast over de wijze waarop de bemiddeling tussen hem en de verkopende partij is verlopen. “Nick vertegenwoordigde de verkopende partij, maar verloor ook mijn belangen niet uit het oog. In een soort mediërende rol is alles rondgekomen. Ook na afloop heeft hij mij geholpen met een aantal vraagstukken waar ik nog mee zat. Dat siert Van Alkemare enorm.” Daar waar Swanink en zoon hadden gerekend op een doorlooptijd van een paar maanden, is deze transactie in een aantal weken beklonken. “Alles was gebruiksklaar, er hoefde geen verbouwing of iets dergelijks plaats te vinden, dus op 12 maart was de opening gepland. Helaas kwamen toen de coronamaatregelen,” vertelt Peter “Het was even omschakelen, maar met de juiste aanpassingen konden we toch open voor het afhalen van ijs.” Wanneer de maatregelen versoepeld worden willen Peter en zijn zoon alsnog een lekkere openingsactie houden om dat te vieren. Door de facebookpagina ‘IJssalon Scoops’ nu alvast te gaan volgen, zullen klanten weten wanneer deze en andere acties gehouden worden.
 
Wilt u ook begeleiding bij verkoop van een horecaonderneming of horecapand? Neem dan contact op met ons kantoor en maak een vrijblijvende afspraak: 0226-343220 / info@vanalkemare.nl
 
De tekst en interviews voor dit artikel zijn verzorgd door Marjan Hartog van MarjanSchrijft.nl
 
Niet al onze activiteiten worden uitgewerkt als nieuwsbericht. Voor een completer overzicht van referenties, zonder omschrijving, klik hier. Vanwege discretie redenen of op verzoek van betrokkenen worden niet al onze activiteiten op onze website of social media kanalen gepubliceerd. Volg ons ook via Facebook (klik hier), Twitter (klik hier) of LinkedIn (klik hier)!  
 

« Terug

Nieuws & Social Media

  • Nieuws
  • Twitter
  • Facebook
Klik hier voor meer nieuws Like ons op Facebook Facebook Volg ons op Twitter Twitter
Webdesign - Techniek - Hosting: Qball Internet B.V.