Terug naar keuzescherm

Van Alkemare Horeca- & Advies

Heerlijk aanleggen en aanzitten bij ‘De Kade’

Heerlijk aanleggen en aanzitten bij ‘De Kade’ Heerlijk aanleggen en aanzitten bij ‘De Kade’
 
Begin februari 2019 verzorgde Van Alkemare horecamakelaardij de verkoop van de exploitatie van restaurant ‘De Korenmarkt’ in Hoorn. Nico en Esther Kok waren hierbij de opdrachtgevers. “Het voelde direct goed om de stille verkoop in handen van Nick Zuurbier te geven. Hij dacht als horecamakelaar goed met ons mee en handelde kundig en correct. Vooral de korte lijntjes met hem hebben wij gewaardeerd,” vertelt Esther over de samenwerking. Na 20 jaar wordt het stokje doorgegeven en verhuren zij het pand aan Michael Joosten. “Regelmatig hebben wij contact met Michael, dat is een fijne samenwerking. Wij wensen hem veel succes toe. Zelf gaan we eerst op reis en van onze vrije tijd genieten.”
 
Met de nieuwe naam ‘De Kade’, gaat de brasserie in de Hoornse binnenhaven verder onder leiding van Michael Joosten: “Na vier weken volop klussen was het op 8 maart tijd voor de opening en het ontvangen van de eerste gasten. Dat was druk en hectisch, maar echt fantastisch! Ik droomde al langere tijd van een restaurant op deze unieke locatie en nu is dat werkelijkheid geworden.”
 
Drie jaar geleden verkocht hij zijn twee restaurants in Oostenrijk. Daarmee liet hij de tijd van liters bier tappen en schnitzels met patat bereiden achter zich. “Het was een leuke periode, maar nu is het tijd voor iets anders. ‘De Kade’ wordt een eigentijdse brasserie waar mensen heerlijk een hapje en een wijntje kunnen nuttigen, terwijl ze genieten van het prachtige zicht op de haven.”
 
Over de samenwerking met Van Alkemare Makelaardij zegt Michael: “Het is allemaal goed verlopen. Nick had steeds netjes alles voorbereid, de stukken in orde gemaakt en de koffie stond ook klaar. Daarna kregen we alles nog eens digitaal toegestuurd. Er was bij deze transactie een gemoedelijke gezellige sfeer. Wat ik ook fijn vond, was dat Nick om de makelaardij heen veel contacten heeft die ondersteunend werken. Aan alles wordt gedacht: verzekeringen, bankzaken, energiezaken, contacten met de groothandel.” Met een glimlach voegt Michael hier aan toe: “Het zou helemaal perfect zijn als Nick ook een soort uitzendbureau met excellent horecapersoneel zou hebben! We kunnen er nog wel wat mensen erbij gebruiken in de bediening en in de keuken.”
 
André Brals ondersteunde als voormalig horecamakelaar zijn zoon Michael bij de aankoop van het restaurant. Zelf kent hij ‘de klappen van de zweep’ en daarom zijn de welgemeende complimenten en de aanbeveling voor Van Alkemare Makelaardij uit de mond van André  veel waard. “Nick was open, eerlijk en correct over wat hij had toegezegd. Ook het meedenken van Nick op het gebied van aanvullende diensten werd zeer gewaardeerd door mij en mijn zoon.”
 
‘De Kade’ is nu in het voorseizoen 5 dagen per week open van 11.00-22.00 uur. (Maandag en dinsdag gesloten). Vanaf mei tot oktober zal de brasserie 7 dagen per week open zijn.
 
Wilt u ook begeleiding bij verkoop van een horecaonderneming of horecapand? Neem dan contact op met ons kantoor en maak een vrijblijvende afspraak: 0226-343220 / info@vanalkemare.nl
 
De tekst en interviews voor dit artikel zijn verzorgd door Marjan Hartog van MarjanSchrijft.nl

« Terug

Nieuws & Social Media

  • Nieuws
  • Twitter
  • Facebook
Klik hier voor meer nieuws Like ons op Facebook Facebook Volg ons op Twitter Twitter
Webdesign - Techniek - Hosting: Qball Internet B.V.