Terug naar keuzescherm

Van Alkemare Horeca- & Advies

Een droom komt uit in Castricum

Een droom komt uit in Castricum “Een droom komt uit in Castricum”

In april hebben wij de familie Jiang behartigd bij de verkoop van de exploitatie en de verhuur van het pand van ‘De Eetsaloon’ in het centrum van Castricum. Aangezien er meerdere  geïnteresseerden waren voor deze cafetaria op A-locatie, is de verkoop verlopen via inschrijving. Meneer Jiang had de keuze uit meerdere voorstellen van potentiele kopers. Hij is tevreden over het verloop van de verkoop. “Een paar laatste dingen moeten nog geregeld worden, maar verder is het allemaal prima gegaan,” laat hij weten. Familie Jiang heeft zich laten bijstaan door Jaap Leenstra van Van  Alkemare horecamakelaardij. Jaap is ruim 40 jaar actief geweest in de horecawereld als adviseur en verkoper. Sinds kort zet hij zijn daarbij landelijk opgebouwde netwerk van warme contacten in bij Van Alkemare. “Met plezier heb ik de familie Jiang behartigd. Wij hebben een lijst gemaakt met plussen en minnen wat betreft de gegadigden. Het ging niet alleen om het hoogste bod, de overige voorwaarden en het goede gevoel speelde voor hen zeker mee.”

Rob Ouwerkerk was de eerste om de zaak te bezichtigen en heeft het uiteindelijk ook kunnen kopen. De procedure was voor hem niet helemaal duidelijk en daardoor heeft hij in het begin een ‘radiostilte’ ervaren die hem voor zijn gevoel ook tijd heeft gekost. Graag had hij sneller teruggebeld willen worden wanneer hij vragen had.  Toen wij bij Jaap navraag deden hierover, vertelde hij: “Het heeft inderdaad langer geduurd en we hebben geprobeerd goed contact te onderhouden met alle betrokkenen. In dit geval met René Manten, de makelaar van Rob en die gaat het dan communiceren met zijn opdrachtgever. Voor iedereen intensief en soms gaat er ergens in de communicatie iets fout. Meerdere gegadigden tegelijkertijd vereist tijd, aandacht en alertheid op de communicatiestromen, dat lukt niet altijd 100%. Voor een serieuze koper is een traject als deze altijd te lang en vaak ook zenuwslopend. Wij behartigen echter het belang van onze opdrachtgever om het optimale resultaat te behalen en dat gaat soms ten koste van hoe en kandidaat het traject ervaart en de tijd die we nodig hebben om zaken af te wikkelen. Wij bieden onze excuses hiervoor niet alleen aan Rob, maar ook aan de andere kandidaten, als die dat zo hebben ervaren. Wij willen dit natuurlijk niet. Ik zal hier voortaan nog extra aandacht aan schenken.”

Rob gaat het pand eerst een metamorfose geven en is van plan om na deze verbouwing rond eind juni als Cafetaria/lunchroom open te gaan onder de nieuwe naam: ‘Restaria Castricum’. (De naam is een samentrekking van restaurant en cafetaria). De tijd tot aan de opening gebruikt hij voor de verbouwing, het in orde maken van vergunningen, de website en sociale media kanalen. Met de start van zijn eigen cafetaria/lunchroom komt er voor Rob een lang gekoesterde droom uit. “We zijn hartelijk welkom geheten in de buurt door ondernemers en buurtgenoten. Dat is een heel fijn begin.” René Manten van HVAB Horeca makelaardij was de aankoopmakelaar van Rob. “Van Alkemare Horecamakelaardij en HVAB werken graag samen. Wij ervaren hen als plezierige collega’s en een professionele partij om mee samen te werken,” vertelt René over deze transactie.

Wilt u ook begeleiding bij verkoop van een horecaonderneming of horecapand? Neem dan contact op met ons kantoor en maak een vrijblijvende afspraak: 0226-343220 / info@vanalkemare.nl
De tekst en interviews voor dit artikel zijn verzorgd door Marjan Hartog van MarjanSchrijft.nl 

Niet al onze activiteiten worden uitgewerkt als nieuwsbericht. Voor een completer overzicht van referenties, zonder omschrijving, klik hier. Vanwege discretie redenen of op verzoek van betrokkenen worden niet al onze activiteiten op onze website of social media kanalen gepubliceerd. Volg ons ook via Facebook (klik hier), Twitter (klik hier) of Linkedin (klik hier)!  


 

« Terug

Nieuws & Social Media

  • Nieuws
  • Twitter
  • Facebook
Klik hier voor meer nieuws Like ons op Facebook Facebook Volg ons op Twitter Twitter
Webdesign - Techniek - Hosting: Qball Internet B.V.