Hart voor horeca

Begeleiding aanvraag horecavergunning

Begeleiding bij aanvraag horeca vergunning

Van Alkemare Horeca Advies begeleidt horeca ondernemers bij het aanvragen van horecavergunningen. Wat u zelf kunt en/of wilt doen, doet u zelf. Wij bieden u mogelijkheden op maat om uw risico’s te dekken en snel en soepel uw vergunningen te verkrijgen!
 
  • Wilt u weten of u vergunning zult krijgen voor uw gewenste horeca concept op een bepaalde locatie?
     
  • Wilt u weten welke vergunningen u dient aan te vragen?
     
  • Wilt u weten of een locatie de juiste bestemming heeft voor uw concept?
     
  • Kijkt u op tegen het vele papierwerk en langdurige trajecten bij de gemeente?

Neemt u dan contact op met ons kantoor! Wij begeleiden u indien gewenst van A tot Z.

Wist u dat:
 
  • De definitie van de welbekende horeca categorieën 1 tot en met 4 per gemeente verschillen? Zo hebben wij in praktijk bijvoorbeeld subcategorieën langs zien komen (1a, 1b, etc.) waarin bijvoorbeeld werd bepaald dat sommige restaurants géén producten mochten aanbieden voor afhaal of bezorgen (alleen eten op locatie). Ook hebben wij een opsplitsing in vijf in plaats van vier categorieën gezien, en een situatie waarbij het concept lunchroom (veelal categorie 1) bij bepaalde gemeenten onder categorie 2 of 3 valt.
     
  • Bij het veranderen van de functie van een ruimte boven een horecazaak, bijvoorbeeld van opslag of keuken naar woning, er veelal grote investeringen nodig zijn voor het verplicht aanbrengen van extra brandwerende afwerking aan de verdieping eronder?
  • Sommige gemeente ook de mogelijkheid bieden op een tijdelijke gedoogvergunning. Deze vergunning wordt veelal afgegeven bij overdracht van een bestaande horeca onderneming. Let wel, de gemeente behoudt zich altijd het recht om deze gedoogvergunning op een later moment alsnog in te trekken indien er niet aan de voorwaarden voor het verkrijgen van de vergunningen wordt voldaan. Daarbij is dit dus niet bij alle gemeenten mogelijk!
     
  • Voor het verkrijgen van een drank- en horecavergunning de ruimte minstens 35 m2 groot dient te zijn en onder andere moet beschikken over twee toiletten met voorportaal?(Voor slijterijen gelden andere eisen).
Het bovenstaande en meer hebben wij in de praktijk kunnen ervaren. Wij helpen u graag overbodige risico’s te voorkomen met de kennis en “know how” van ruim 30 jaar ervaring als horecamakelaar. Neemt u contact op voor meer informatie. Bel ons op het nummer 0226-343220 of mail naar info@vanalkemare.nl.
Vorige Naar dienstenoverzicht Volgende

Contact

Direct contact

Vindt u niet direct de informatie die u zoekt of heeft u vragen?

Horecamakelaar:

Nick Zuurbier
Aarzel niet en neem gerust contact op voor verder overleg!

Mail of bel ons met al uw vragen of voor het plannen van een afspraak!

 
0226-343220

Of vul ons contactformulier in

Andere diensten

Huurherziening / huuraanpassing horeca

Huurherziening horecapanden Er zijn mogelijkheden voor huurprijsherziening en/of...

Horeca personeelsadvies

Horeca personeelsadvies Laat u tijdig en goed adviseren! Bij het opstarten, overnemen of...

Horeca bedrijfsscan

Horeca bedrijfsscan: Breng uw horeca onderneming en/of organisatie in kaart! De horeca...

Recente referenties

Heerhugowaard, Middenweg 176

Verkocht
Hip en recent vernieuwd restaurant in Heerhugowaard! Lees meer
TypeRestaurant
StatusVerkocht

Middenbeemster, Middenweg 165

Verkocht
Horecapand met mogelijkheid voor terras in Middenbeemster! Lees meer
TypeHorecapand
StatusVerkocht

Zaandam, Rijshoutweg 1

Verkocht
Cateringbedrijf met centrale ligging op bedrijventerrein in Zaandam! Lees meer
TypeCateringbedrijf
StatusVerkocht

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Klik op de knop om akkoord te gaan. Je kunt je keuze later wijzigen.