Terug naar keuzescherm

Van Alkemare Horeca- & Advies

Begeleiding bij aanvraag horecavergunningen

Begeleiding bij aanvraag horeca vergunningen

Van Alkemare Horeca Advies begeleidt horeca ondernemers bij het aanvragen van horecavergunningen. Wat u zelf kunt en/of wilt doen, doet u zelf. Wij bieden u mogelijkheden op maat om uw risico’s te dekken en snel en soepel uw vergunningen te verkrijgen!
 
 • Wilt u weten of u vergunning zult krijgen voor uw gewenste horeca concept op een bepaalde locatie?
   
 • Wilt u weten welke vergunningen u dient aan te vragen?
   
 • Wilt u weten of een locatie de juiste bestemming heeft voor uw concept?
   
 • Kijkt u op tegen het vele papierwerk en langdurige trajecten bij de gemeente?

Neemt u dan contact op met ons kantoor! Wij begeleiden u indien gewenst van A tot Z. Klik hier voor ons contactformulier.

Wist u dat:
 
 • De definitie van de welbekende horeca categorieën 1 tot en met 4 per gemeente verschillen? Zo hebben wij in praktijk bijvoorbeeld subcategorieën langs zien komen (1a, 1b, etc.) waarin bijvoorbeeld werd bepaald dat sommige restaurants géén producten mochten aanbieden voor afhaal of bezorgen (alleen eten op locatie). Ook hebben wij een opsplitsing in vijf in plaats van vier categorieën gezien, en een situatie waarbij het concept lunchroom (veelal categorie 1) bij bepaalde gemeenten onder categorie 2 of 3 valt.
   
 • Bij het veranderen van de functie van een ruimte boven een horecazaak, bijvoorbeeld van opslag of keuken naar woning, er veelal grote investeringen nodig zijn voor het verplicht aanbrengen van extra brandwerende afwerking aan de verdieping eronder?
 
 • Sommige gemeente ook de mogelijkheid bieden op een tijdelijke gedoogvergunning. Deze vergunning wordt veelal afgegeven bij overdracht van een bestaande horeca onderneming. Let wel, de gemeente behoudt zich altijd het recht om deze gedoogvergunning op een later moment alsnog in te trekken indien er niet aan de voorwaarden voor het verkrijgen van de vergunningen wordt voldaan. Daarbij is dit dus niet bij alle gemeenten mogelijk!
   
 • Voor het verkrijgen van een drank- en horecavergunning de ruimte minstens 35 m2 groot dient te zijn en onder andere moet beschikken over twee toiletten met voorportaal?(Voor slijterijen gelden andere eisen).

Het bovenstaande en meer hebben wij in de praktijk kunnen ervaren. Wij helpen u graag overbodige risico’s te voorkomen met de kennis en “know how” van 25 jaar ervaring als horecamakelaar. Neemt u contact op voor meer informatie. Bel ons op het nummer 0226-343220 of klik hier voor ons contactformulier.

« Terug

Nieuws & Social Media

 • Nieuws
 • Twitter
 • Facebook
Klik hier voor meer nieuws Like ons op Facebook Facebook Volg ons op Twitter Twitter
Webdesign - Techniek - Hosting: Qball Internet B.V.