Hart voor horeca

Een transactie met een persoonlijk tintje: Wanaka in Sint Pancras is verkocht!

Klopt, een van die twee “jonge gozers” op de foto ben ik! Ik denk ergens in 2002. De verkoop van Wanaka was zakelijk een opdracht als ieder ander, maar persoonlijk een hele bijzondere. Ik ben namelijk van mijn 13e tot mijn 18e zelf werkzaam geweest in Wanaka, toen nog voor mijn “ome Kees”. Mijn eerste baantje! In het begin “veilig” als afwasser, maar langzaam moest ik naar voren. Jemig, wat was dat spannend. Al die mensen die kwamen eten, al die collega’s, al die drukte. Ik heb me daar als persoon echt kunnen (en moeten) ontwikkelen en ik kijk daar met een grote glimlach en gevoel van dankbaarheid op terug. Mede door mijn collega’s, waaronder ene “Franzy Busch”. Een levensgenieter van een paar jaartjes ouder dan ik, helemaal thuis in die drukte waaraan ik nog erg moest wennen. Gelukkig kon ik hem al snel bijbenen in al zijn gekkigheid. Franzy en ik werden de beste vrienden en hebben in die periode de mooiste en gekste dingen meegemaakt. Bedrijfsuitjes naar Bob’s Saloon (een van de eerste keren dat ik écht uitging), ijsgevechten na sluitingstijd (softijs gooit praktisch hetzelfde als sneeuwballen! Sorry ome Kees, daar ging je marge..) en met ballonnen onder ons shirt en pruik op als vrouw de Koninginnedagdrukte trotseren met vele gezellig dronken dorpsgenoten, etc. etc. En uiteraard vele spitsen samen knallen om “al die bonnetjes” weg te werken. We waren een super team, Franzy en ik. Ook in de kroeg trouwens ; )

In die tijd zei Franzy al dat hij misschien ooit wel eens Wanaka zou overnemen en dan moest ik wel bij hem komen werken. Uiteindelijk kwam dat er (nog) niet van en gingen we beiden ergens anders werken. Ik in het bedrijf van mijn vader en Franzy reisde de wereld over en werkte in verschillende hotels op prachtige plekken. Een totaal ander leven, maar we hielden altijd contact en hebben onze vriendschap en connectie nooit verloren. Vrienden voor het leven.

Franzy vond tijdens een van zijn reizen ook de vrouw van zijn leven, een prachtige Colombiaanse dame. Yuly en Franzy gingen in Alkmaar wonen en ik heb hen mogen zien trouwen in een prachtig kerkje in Heiloo. En toen deed Franzy wat hij eerder al van plan was. Hij kocht samen met Yuly Wanaka in Sint Pancras! Samen bouwden ze deze zaak uit tot een veelzijdige, moderne cafetaria en ik mocht voortaan dus iedere “zondag-patatdag” mijn bestelling bij een van mijn beste vrienden ophalen. Hoe bijzonder is dat!

Nu, jaren later , begon de vrijheid Franzy en Yuly weer te roepen. En toen zij mij inschakelden als verkopend makelaar, was dat een opdracht die ik natuurlijk met veel plezier aannam. Hoe leuk om bezichtigingen te doen in de zaak waar ik zelf ben “opgegroeid”! En om een van mijn beste vrienden bij deze volgende “milestone” bij te mogen staan!

En nu is het zover, Mark van Baar en zijn vrouw Sagana hebben de zaak overgenomen en zullen hier hun eigen geschiedenis gaan maken. Net als Franzy, heeft Mark hier al jaren gewerkt en ook de droom gehad om deze zaak eens over te nemen. Die droom is werkelijkheid geworden. Een volgende generatie om deze prachtige zaak voort te zetten. Ik kan me geen betere opvolging bedenken.

Franzy en Yuly: bedankt voor het vertrouwen en de jarenlange vriendschap. Heel veel plezier met jullie nieuwe avonturen en zoals altijd, we houden contact!

Mark en Sagana: jullie mogen trots zijn op jezelf en geniet vooral van jullie eigen avontuur hier in het pittoreske Sint Pancras. Op deze plek worden de mooiste herinneringen en vriendschappen geboren! Goede zaken en tot zondag!

Groet,

Nick  


V.l.n.r. Nick, Freek en Franzy om iets van 07.00u in de ochtend voordat we richting België gingen voor een bedrijfsuitje kanoën in de Ardennen (zelf georganiseerd). Ik denk ergens in 2003. Geen idee waarom we indianentooien op hadden, maar zeg nu eens zelf, het stond ons goed! ; )


Franzy en Nick bij overdracht op 01 oktober 2024. De tooi staat ons nog steeds geweldig!


Mark en Sagana op 01 oktober 2024 bij overdracht. Zet em op toppers!!!
 
Naar referentiesoverzicht Volgende

Andere referenties

Het avontuur aan de Trintelhaven!

Van Alkemare Horeca Makelaardij heeft onlangs succesvol bemiddeld bij de verkoop van een...

Viswinkel aan Laat 130 in Alkmaar verhuurd & verkocht!

Hoogland Vis is al ruim 70 jaar een bekend begrip in West-Friesland met vestigingen in Purmerend,...

Kapari in Amsterdam verkocht!

In 2020 stond de horecaruimte aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam voor het eerst bij Van...

Contact

Direct contact

Vindt u niet direct de informatie die u zoekt of heeft u vragen?

Horecamakelaar:

Nick Zuurbier
Aarzel niet en neem gerust contact op voor verder overleg!

Mail of bel ons met al uw vragen of voor het plannen van een afspraak!

 
0226-343220

Of vul ons contactformulier in

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Klik op de knop om akkoord te gaan. Je kunt je keuze later wijzigen.