Hart voor horeca

Voormalig Gulden Vlies aan Koorstraat 30 in Alkmaar genomineerd voor Puienprijs 2023!

Iedereen uit de omgeving van Alkmaar zal ‘het Gulden Vlies’ wel bekend in de oren klinken. Het Gulden Vlies stamt namelijk van voor 1563 en heeft eeuwenlang aan Koorstraat 30 gevestigd gezeten. Van oorsprong was het Gulden Vlies een herberg, tot het in 1923 werd getransformeerd tot een theater en sinds 1991 in gebruik is geweest als restaurant, tot het in 2019 haar deuren sloot. Datzelfde jaar werd het pand verkocht aan Ed Bregman en Nico Zuurbier met behulp van Van Alkemare als aankoopmakelaar. Dit was de start van een grote verbouwing, dat dankzij het ontwerp en de vakmanschap van KDRA Architecten en De Geus Bouw eind 2022 heeft geresulteerd in het huidige eindresultaat: een prachtig gerestaureerd monumentaal pand! Op de begane grond en 1e verdieping is het stijlvolle Restaurant Mooij gevestigd, waarvan huurders Remco de Boer en Daan Touw via Van Alkemare zijn aangedragen. Op de 2e verdieping zijn drie appartementen gerealiseerd.

Het pand aan de Koorstraat 30 heeft nu een eervolle nominatie voor de ‘Puienprijs’ in de categorie ‘Zakelijke panden historisch’ ontvangen. Bijzonderenswaardig is om te noemen dat de Gulden Vlies Appartementen aan de Lindegracht, deel uitmakend van de ontwikkeling, is genomineerd in de categorie “woningen nieuw”. De Puienprijsverkiezing wordt ieder oneven jaar georganiseerd door ‘Historische Vereniging Alkmaar’. De puienprijs wordt binnen verschillende categorieën uitgereikt, variërend van panden die een bouwkundige verandering hebben ondergaan tot nieuw gebouwde panden in een wijk met cultuurhistorische waarden. De winnaar wordt bepaald door de puienprijscommissie, die bestaat uit mensen met kennis van architectuur, kunst en geschiedenis. Op 15 november 2023 zal de Puienprijsavond plaatsvinden waarop de winnaars bekend worden gemaakt. Meer weten over de Puienprijs? Neem een kijkje op de website!
Vorige Naar nieuwsoverzicht Volgende

Ander nieuws

Gezocht: horecaruimte in Amsterdam of een andere grote stad

Gezocht!   Voor een relatie zijn wij op zoek naar een horecaruimte voor een uniek concept...

Vacature: (assistent) Horecamakelaar bij Van Alkemare!

Gezocht: Onze nieuwe collega met hart voor horeca! Bij Van Alkemare Horecamakelaardij zijn...

Vacature: Medewerker binnendienst Vastgoedbeheer en makelaardij (M/V)

Ben jij op zoek naar een veelzijdige job in de makelaardij en vastgoedbeheer? Dan komen we graag...

Contact

Direct contact

Vindt u niet direct de informatie die u zoekt of heeft u vragen?

Horecamakelaar:

Nick Zuurbier
Aarzel niet en neem gerust contact op voor verder overleg!

Mail of bel ons met al uw vragen of voor het plannen van een afspraak!

 
0226-343220

Of vul ons contactformulier in

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Klik vervolgens op de knop om akkoord te gaan.