Terug naar keuzescherm

Van Alkemare Horeca- & Advies

Geslaagde verkooptransactie Ootje Konkel

Geslaagde verkooptransactie Ootje Konkel
 
“Naast een uniek restaurant is het ook de perfecte leerschool voor dochter Joy.”
 
Aan de IJsselmeerdijk 16a in Scharwoude ligt heel landelijk het pannenkoekenrestaurant Ootje Konkel. De overdracht op 1 maart j.l. verliep wat turbulent door de strenge vorst en de ijzige oostenwind, maar Remco Robelus en zijn vrouw Astrid van Beusekom konden samen met dochter Joy toch een warme start maken. Het enthousiaste team, wat gewoon blijft werken in de zaak, is ongekend goed, volgens Remco: “Ze hebben zo fantastisch gewerkt de eerste weekenden. Joy, Astrid en ik kwamen echt in een warm bad terecht.”
 
De koop gesloten
Joy Robelus heeft met haar negentien jaar al de nodige ervaring opgedaan bij verschillende pannenkoekenrestaurants. Toen haar laatste werkgever aangaf met het restaurant te stoppen, maakten Remco en Astrid gekscherend de opmerking dat ze dan zelf maar een pannenkoekenrestaurant moest beginnen. Na wat filosoferen en ideeën uitdenken, kwam Remco bij Van Alkemare terecht. Nick was de verkopend makelaar van Ootje Konkel in Scharwoude. Nick was goed op de hoogte van de cijfers van Ootje Konkel en Remco deed een bod. Het heeft nog enige tijd geduurd, maar uiteindelijk kwamen Remco en verkoper Marco Geisterfer eruit: de koop werd gesloten.
 
Remco: “Nick is jong en enthousiast, maar dat hij jong is, stond hem niet in de weg. Hij heeft heel veel kennis van horecapanden en van de cijfers wist hij alles. Ook weet hij partijen bij elkaar te brengen.”
 
Verkoper Marco Geisterfer vond het na 6,5 jaar tijd voor iets anders, maar heeft goede herinneringen aan Ootje Konkel en aan de overdracht. Marco: “Ik wens Remco en zijn gezin het allerbeste. Ik heb voorlopig de weekenden even vrij en het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb altijd fijn contact met Nick. Hij is punctueel en goed bereikbaar en altijd op de hoogte van alles. Prima gegaan!” 
 
 
Werken met passie
Joy heeft een enorme passie voor de horeca en werkt keihard. De keuze om niet via een opleiding de horecawereld in te rollen, maar dit in de praktijk te leren was dan ook snel duidelijk. Remco: “Het werken in restaurants gaat haar zo goed af, dat de praktijk de beste leerschool voor haar is. Tevens is onze oudste dochter grafisch vormgever en helemaal thuis in de marketing. Samen gaan we er een succes van maken!”
Er zal behoorlijk wat aangepakt worden in Ootje Konkel, de toiletgroep, de vloer, de terrassen en vanaf het najaar zullen nog meer mooie plannen werkelijkheid worden. De kaart verandert bijna niet. Naast pannenkoeken worden er een hamburger, saté en wat seizoenproducten voor de gasten bereid. Het team is goed op elkaar ingespeeld en samen met Joy en Astrid gaan zij er vol tegenaan om de gastvrijheid en service te kunnen blijven bieden die iedereen gewend is.
Remco: “We gaan voor kwaliteit, uitstraling en service bij Ootje Konkel!” 
 
Paasactie
Met Pasen kunnen kinderen paaseieren komen zoeken en natuurlijk heerlijke pannenkoeken eten. Ootje Konkel is op eerste en tweede paasdag geopend van 10.30 tot 20.00 uur.
Meer informatie over de paasactie vind je op Facebook: https://www.facebook.com/events/151503528873797/​

Wilt u ook begeleiding bij verkoop en/of verhuur van een horecaonderneming of horecapand? Neem dan contact op met ons kantoor en maak een vrijblijvende afspraak met Nico of Nick: 0226-343220 / info@vanalkemare.nl

Niet al onze activiteiten worden uitgewerkt als nieuwsbericht. Voor een completer overzicht van referenties, zonder omschrijving, klik hier. Vanwege discretie redenen of op verzoek van betrokkenen worden niet al onze activiteiten op onze website of social media kanalen gepubliceerd. Volg ons ook via Facebook (klik hier), Twitter (klik hier) of Linkedin (klik hier)!

Dit artikel is opgemaakt door Susanna Florie van Leessst Uitgeverij en Schrijfcoaching (www.leessst.com).
 


« Terug

Nieuws & Social Media

  • Nieuws
  • Twitter
  • Facebook
Klik hier voor meer nieuws Like ons op Facebook Facebook Volg ons op Twitter Twitter
Webdesign - Techniek - Hosting: Qball Internet B.V.