Hart voor horeca

​Verkocht: Filosoof in Heerhugowaard

Afgelopen maand is restaurant de Filosoof in Heerhugowaard overgedragen. Het betreft hier verkoop van de onderneming en verhuur van het onroerend goed, in opdracht van de Familie Roovers uit Heerhugowaard.

De familie Roovers heeft sinds 1989 hier in eigen pand haar restaurant De Filosoof gerund, waarna de keuze ontstond om:
 
  • Het stokje over te dragen aan een nieuwe ondernemer, of;
  • Zelf een nieuw horeca concept ontwikkelen voor deze locatie.

Van Alkemare Horecamakelaardij werd ingeschakeld ter oriëntatie naar de mogelijkheden en meerdere kandidaten werden gevonden.

Het bleek echter geen alledaags dossier vanwege de mogelijke aanleg van een nieuw terras en de daarbij door de gemeente gestelde eisen. Een van de gestelde voorwaarden was dat de onderneming niet mocht worden verkocht. 

Uiteindelijk bleek na goed overleg met de gemeente, dat het “niet verkopen van de onderneming” niet langer als voorwaarde werd gesteld.

Nu stond de familie Roovers voor de keuze, zelf door of toch overdracht aan een nieuwe ondernemer? Manon werkte ondertussen al lange tijd bij een grote verzekeraar. Daarnaast werd de familie Roovers enthousiast gemaakt door de ideeën van één van de kandidaten, genaamd André Aardenburg.

André had in 2014 ( tevens dankzij bemiddeling van ons kantoor ) zijn café genaamd 1650 in Hoorn verkocht, waarna zijn oog kwam te vallen op De Filosoof. Als inwoner van Heerhugowaard heeft André heel duidelijk een beeld van een horeca concept, dat hier op het plein en in de omgeving thuis hoort.

Wellicht is het einde van dit verhaal al lang geen verassing meer en heeft u in de kranten kunnen lezen dat hier binnenkort eetcafé/proeflokaal “Bij Rembrandt” zijn deuren opent. 30 speciaalbieren op fles, altijd wisselende "maandbier" van de tap, vele heerlijke wijnen, whisky's, cognac en heerlijke maar eenvoudige maaltijden voor een gezellige en betaalbare avond! Het geheel zal worden verbouwd in bruin café/barok stijl en er zal regelmatig live muziek worden verzorgd, met luxe hapjes en gerechten. Één ding is zeker: André gaat hier een mooi, gezellig en laagdrempelig horecabedrijf neerzetten met in de nabije toekomst een uitbreiding met prachtig terras!

Wij danken onze opdrachtgevers, moeder Jeannette en dochter Manon Roovers, voor de prettige samenwerking en het in ons kantoor gestelde vertrouwen en wij wensen André Aardenburg en zijn familie heel veel succes en goede zaken op deze unieke locatie aan het plein!

Niet al onze activiteiten worden uitgewerkt als nieuwsbericht. Voor een completer overzicht van referenties, zonder omschrijving, klik hier. Vanwege discretie redenen of op verzoek van betrokkenen worden niet al onze activiteiten op onze website of social media kanalen gepubliceerd. Volg ons ook via facebook (klik hier), Twitter (klik hier) of Linkedin (klik hier)!

Vorige Naar referentiesoverzicht Volgende

Andere referenties

Verkocht/verhuurd: Gildenplein 22, Heemskerk

Afgelopen maand werd opgeleverd de winkelruimte met inventaris, gelegen aan het Gildenplein 22...

Verhuurd:Winkelruimte Alkmaar

De winkelruimte aan de Gedempte Nieuwesloot 69 in Alkmaar is verhuurd. Binnenkort opent hier een...

Verkocht: Cafetaria Foodmaster Eerbeek

In Eerbeek hebben wij op 2 januari 2015 Cafetaria Foodmaster Eerbeek overgedragen aan de nieuwe...

Contact

Direct contact

Vindt u niet direct de informatie die u zoekt of heeft u vragen?

Horecamakelaar:

Nick Zuurbier
Aarzel niet en neem gerust contact op voor verder overleg!

Mail of bel ons met al uw vragen of voor het plannen van een afspraak!

 
0226-343220

Of vul ons contactformulier in

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Klik vervolgens op de knop om akkoord te gaan.