Hart voor horeca

Oplossingen voor horeca ondernemers in (dreigende) financiële problemen

Zit uw onderneming in zwaar weer? Dreigt u misschien zelfs failliet te gaan? Wij begeleiden u graag in de hoop dat wij tijdig kunnen ingrijpen voordat de situatie escaleert.

Heeft u om andere redenen snel geld nodig? Ook dan bieden wij mogelijkheden.

Hoogst waarschijnlijk kunnen wij oplossingen creëren die u zelf niet weet of niet meer heeft kunnen inzien.

Wat zijn uw opties via Van Alkemare:
 
 1. Begeleiding; Als wij tijdig worden ingeschakeld kunnen wij u begeleiden bij het optimaliseren van uw bedrijfsvoering. Denk hierbij aan optimalisatie trajecten, inkoop, personeel, etc. maar ook aan huurherzieningsprocedures of bemiddeling met schuldeisers.
   
 2. Financiering en/of Overbruggingskrediet; Samen met u beoordelen wij de toekomstige kansen en levensvatbaarheid van uw onderneming, waarna wij op zoek gaan naar mogelijkheden voor financieringen en/of overbruggingskredieten. Dit doen wij niet alleen bij reguliere banken, maar tevens via alternatieve methoden zoals crowdfunding, particuliere financiers en institutionele beleggers.
   
 3. Sale en Leaseback; Als u tevens eigenaar bent van het onroerend goed waarin uw bedrijf zich bevindt kunt u uw pand verkopen en terug huren, om zo uw geld wat vastzit in “stenen” liquide te maken. Hier zijn verschillende constructies voor te verzinnen, waaronder constructies waarbij u het recht heeft uw pand op een nader moment weer terug te kopen. Een verkoop met recht van terugkoop kan ook mogelijk zijn bij verkoop van eventuele andere panden die uw eigendom zijn. Als u de onderneming liever ook verkoopt, kan de onderneming mogelijk voor een beter bedrag worden doorverkocht in combinatie met huur van het pand. Niet iedereen kan tenslotte het pand én de onderneming tegelijk kopen, terwijl een eindgebruiker die de kans heeft te huren misschien wel de beste prijs wil betalen voor de onderneming/ boedel.
   
 4. Herbestemmen / herontwikkelen; Wilt u niet uw gehele pand verkopen maar heeft u wel een loods, magazijn, achterliggend perceel of bovenverdiepingen die u niet nodig heeft voor voortzetting van uw bedrijf? Soms bestaan er mogelijkheden voor herbestemming of herontwikkeling, zodat wij deze delen los kunnen verkopen, verhuren of herontwikkelen. Op die manier kunt u uw vaste lasten verlichten of extra geld genereren uit uw pand.
   
 5. Crediteurenakkoord; Faillissement betekent vaak ook een groot verlies voor de partijen bij wie u een schuld heeft. Met de juiste begeleiding zijn er mogelijkheden om faillissement te voorkomen, door een overeenkomst te sluiten met uw schuldeisers waarbij doorgaans een deel van uw schuld wordt kwijtgescholden. Wij kunnen hierbij een bemiddelende rol spelen.
   
 6. Verkoop; Resulteren bovenstaande zaken niet tot voldoende oplossingen voor de lange termijn? Dan kunnen wij uw bedrijf en pand uiteraard in verkoop brengen. Reguliere verkoop zal doorgaans de hoogste verkoopprijs opbrengen. Houdt u er echter rekening mee dat een gemiddelde verkoopperiode tussen de 6 tot 9 maanden kan duren, afhankelijk van de marktontwikkelingen en specifieke omstandigheden rondom uw bedrijf en/of pand.
   
 7. Spoedverkoop; Lijkt verkoop onvermijdelijk maar heeft u niet voldoende tijd om uw bedrijf of pand op reguliere wijze te verkopen? Dan kunt u kiezen voor spoedverkoop. Via Van Alkemare kunt u snel uw bedrijf ten gelde maken, door de inventaris en inrichting als geheel op locatie aan te bieden in combinatie met huur of koop van het pand waarin het zich bevindt. Op die manier maakt u de aankoop aantrekkelijk voor andere horecaondernemers die doorgaans meer zullen willen betalen dan handelaren, omdat zij een turn key locatie tot hun beschikking krijgen. Een opvolgende ondernemer zal tenslotte veel meer geld kwijt zijn om het pand weer opnieuw in te richten nadat deze is leeggehaald. Ook blijft u niet “gebonden” aan uw huurcontract of een hoge (huur- of bank)schuld, wat weer kan helpen faillissement te voorkomen of de gevolgen voor u te minimaliseren. Soms is alleen bevrijding van het huurcontract al een aantrekkelijke oplossing. Een traject van spoedverkoop, kan tevens in combinatie met een QuickCash traject worden ingezet (hierover vindt u onderstaand meer informatie).

  Voor spoedverkoop van onroerend goed geldt dat wij over het algemeen ook daar een hogere opbrengst kunnen realiseren (ten opzichte van veiling), omdat wij een groot netwerk hebben van beleggers en eindgebruikers die geïnteresseerd zijn in horecapanden.
   
 8. QuickCash; Als spoedverkoop niet afdoende blijkt, hebben wij wellicht nog een optie. Wij zijn momenteel met enkele vermogende beleggers, ondernemers en investeerders in ons netwerk in overleg om een procedure te ontwikkelen, waarbij er snel en zonder voorbehouden geboden kan worden op vastgoed. Wij verwachten hiermee een lagere transactieprijs dan reguliere marktverkoop, maar een hogere prijs dan veiling. Daarnaast biedt deze optie voornamelijk kansen op het gebied van snelheid en zekerheid van afname.
   
 9. Begeleiding bij veiling of faillissement: Als spoedverkoop of de andere opties niet het gewenste resultaat bieden, of als zelfs daar geen tijd meer voor is, kunnen wij u begeleiden om de schade te beperken. Hierbij proberen wij alsnog een crediteuren akkoord te sluiten en het huurcontract te beëindigen in overleg met betrokken partijen. Om de inventaris daarbij alsnog te gelde te maken, kan deze vrijwillig geveild worden. Wij hebben hiervoor reeds samenwerkingsverbanden met veilingbedrijven gespecialiseerd in horeca inventaris. In het ergste geval, begeleiden wij u bij het aanvragen van faillissement. Op die manier kunnen wij iedere stap in het traject op elkaar aan laten sluiten en u bijstaan tot een oplossing, of het bittere eind. Hoe dan ook, heeft u dan in ieder geval het uiterste gedaan om er zo goed mogelijk uit te komen.

Wij werken zo veel mogelijk No Cure, No Pay zodat wij u enkel een vergoeding in rekening brengen als wij ook daadwerkelijk een oplossing aandragen.

Samengevat:
 • Mogelijk kunnen wij uw bedrijf redden middels creatieve financieringsoplossingen.
 • Mogelijk kunnen wij uw bedrijf redden door geld liquide te maken, wat nu vast zit uw pand(en).
 • Wij bieden snelle op de horeca toegespitste oplossingen.
 • Mogelijk hogere opbrengst dan veiling van losse inventaris.
 • Mogelijk ook overdracht van uw huurcontract.
 • Hopelijk minimalisering van uw restantschulden en de impact op uw privéleven als faillissement onvermijdelijk blijkt.

Neemt u direct contact op met ons kantoor (T: 0226-343220) voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.
Vorige Naar nieuwsoverzicht Volgende

Ander nieuws

Vlogs opgenomen bij 't Hartje in Alkmaar

Eind april 2020 hebben wij tijdens een bezoek bij Café het hartje een interview opgenomen met...

Kijkje in de keuken bij..Barbistro Javaanse Meisjes Alkmaar

Marco was net open na 3 weken verbouwen toen de horeca werd gesloten. In deze aflevering zie je...

Kijkje in de keuken bij..Hotel - Restaurant Fnidsen Alkmaar

Bekijk onderstaand onze tweede vlog van de serie een Kijkje in de keuken bij.... In dit...

Contact

Direct contact

Vindt u niet direct de informatie die u zoekt of heeft u vragen?

Horecamakelaar:

Nick Zuurbier
Aarzel niet en neem gerust contact op voor verder overleg!

Mail of bel ons met al uw vragen of voor het plannen van een afspraak!

 
0226-343220

Of vul ons contactformulier in

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Klik vervolgens op de knop om akkoord te gaan.