Hart voor horeca

Terugblik (van een trotse ondernemer)

En toen was het alweer 2019…Even een terugblik op afgelopen jaar: 2018 was een jaar dat de economie weer op volle toeren ging draaien en alle bedrijven waaronder Van Alkemare hiervan hebben mogen profiteren. Natuurlijk ook omdat wij hier keihard en met veel passie voor werken! We behaalden een record omzet met vele prachtige transacties. Dit jaar heb ik voor het schrijven van dit artikel niet het aantal transacties geteld (ik was letterlijk even uitgeteld en aan het genieten van een welverdiende vakantie) maar dat dit er weer meer zijn geweest dan vorig jaar is zeker.

De betere economie en groei van Van Alkemare biedt mij als ondernemer prachtige kansen om ons bedrijf en het team verder te ontwikkelen. Zo heb ik dit jaar mijn team uitgebreid naar totaal 7 personen, waarbij we jonge ambitieuze en wat oudere ervaren mensen aan ons team hebben mogen toevoegen. Allemaal mensen met hart voor horeca! Met het nieuwste lid Joeri die begint in februari, hebben we een groep mensen verzameld die gezamenlijk van 2019 wederom een topjaar kunnen maken. En wat geeft het een energie om met elkaar te bouwen aan onze gezamenlijke toekomst! Want één van de kernwaarden van Van Alkemare luidt: Van oorsprong een familiebedrijf, altijd als familie. En zo voelt dat voor mij ook. Ik hoop dan ook dat we nog lang samen kunnen blijven bouwen aan Van Alkemare, dat we de jonge mensen een plek kunnen bieden om met veel plezier ons vak eigen te maken en zichzelf door te ontwikkelen en dat de “oudgedienden” zich vermaken door hun kennis te gebruiken en te delen. En uiteraard kunnen ook de oudgedienden nog leren van de jongelui! Toch pa!? ; ) 

Ook Jaap is daar een mooi voorbeeld van. Jaap is in mei 2018 bij ons komen werken terwijl hij eigenlijk een pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Maar Jaap heeft – platgezegd – nog veel te veel energie in zijn donder om al stil te zitten en wat is die man enthousiast! Jaap heeft in zijn werkzame leven een enorm netwerk opgebouwd in de horeca, waaronder door zijn werk als accountmanager /  verkoper bij Dupon Nederland (ijsmachines) en daarvoor bij groothandel Boots. Jarenlang hadden wij al prettige contacten en nu kwam het tot deze stap. Hoewel Jaap heel goed weet hoe je met respect en fatsoen moet handelen, is het makelen in horecabedrijven ook voor Jaap iets nieuws. Maar met de energie van een 20 jarige is Jaap zijn inwerkperiode ingegaan en aan het leren geslagen. Zo leergierig tref je ze zelden! Van welke leeftijd dan ook. Ik kijk er naar uit om in 2019 nog veel samen op pad te gaan Jaap!!

Al die enthousiaste en betrokken mensen maken mij ook wel erg trots en via deze weg wil ik Manou, Elly, Jaap, Sacha, Jim, Joeri en uiteraard ook mijn vader persoonlijk bedanken voor de vele complimenten die ik dagelijks krijg en voel. We zitten in een positieve flow en daar genieten en profiteren we met zijn allen van!

Dat die positieve flow en gezamenlijke inzet leidt tot mooie resultaten, blijkt dit jaar maar weer. Er kwam ruimte om flink te investeren in personeel, werkomgeving, automatisering van processen en er wordt momenteel – spoiler alert – gewerkt aan een prachtige nieuwe website en huisstijl. 2019 bestaat van Alkemare 35 jaar en die zullen we in de loop van het jaar met een nieuw jasje ingaan! Ik heb er ontzettend zin in!!

Is dan alles rozengeur en maneschijn? Natuurlijk niet. Ik vind dit een tijd om ook daar bij stil te staan en ik vind dat dit ook in een artikel als deze benoemd mag worden (altijd maar Hosanna in dit soort berichten en op sociale media is niet echt werkelijkheid te noemen). Een beetje zelfkritiek houdt me scherp.

Met gemiddeld ruim 100 lopende dossiers moest er dit jaar (en aankomende tijd) ook echt wel wat gebeuren. Waar ik “vroeger” zelf ieder dossier draaide (en voor mij, mijn vader) wordt dit nu verdeeld onder ons team en dat is gerust even wennen. Maar wij willen ons 100% inzetten om ieder dossier tot het gewenste resultaat te brengen en dat kan met deze aantallen nu eenmaal niet meer alleen. En in alle eerlijkheid, die aandacht voor ieder dossier is hard nodig want wij zien dat niet alle gebieden profiteren van de aantrekkende economie en ons alsmaar groeiende netwerk en bereik. Sommige dossiers hebben we langer dan gemiddeld (6+ maanden) in portefeuille en dat is niet de bedoeling. Gelukkig betreft het hier gemiddeld “slechts” tussen de 5% en 10% van onze portefeuille (dat heb ik dan wél weer even nagekeken). Maar op een portefeuille als die van ons, zijn dat best wel wat opdrachtgevers die langer moeten wachten op resultaat. Soms blijft resultaat zelfs geheel uit. Als je eenmaal besluit om te verkopen, wil je het liefst de dag erna overdragen. Dat snap ik gerust. Om dit te verbeteren hebben wij afgelopen jaar Jim Beemsterboer al ingezet om voor ieder dossier een verbeterplan op te stellen en mogelijke oorzaken in kaart te brengen. Daar gaan we aankomend jaar ook zeker mee door (Joeri zal dit voortzetten). Dit heeft al geleid tot mooie resultaten! Hoewel wij de markt niet kunnen sturen, mag het aan onze inzet in ieder geval niet liggen. Hierbij dan ook even een “shout-out” naar onze opdrachtgevers die zich aangesproken voelen: We treden graag in overleg en zullen alles op alles zetten om van 2019 ook voor jullie een topjaar te maken!

Hoewel we groeien wil ik het kantoor blijven dat we altijd waren. Een kantoor waarbij de makelaar dichtbij de opdrachtgever staat, een makelaar die zegt wat hij/zij denkt en doet wat hij/zij moet doen om de deal te sluiten. Daar ligt wel een uitdaging.

Hoewel ik niets heb met goede voornemens (ik ben meer van de doelstellingen en die bepaal ik niet alleen bij een jaarwisseling) is dat toch een soort van goed voornemen voor 2019: Snelheid tot resultaat in de moeilijke gebieden verbeteren en dicht bij de opdrachtgevers blijven staan.

Ik blijf echter wel bij mijn standpunt: De beste deal is de beste prijs én de beste voorwaarden. Snelheid van verkoop is slechts één van die voorwaarden.

Verder wil ik vooral genieten. Genieten van de mensen met wie we werken, genieten van de transacties die we maken en genieten van alles wat we zakelijk en persoonlijk mogen bereiken. Oh, en voor het geval mijn vriendin dit leest: Uiteraard ook genieten van mijn gezin. Want hoewel ik als ondernemer nu eenmaal wat meer geef voor mijn werk, geniet ik ook enorm van mijn gezin! 2018 bracht ons een super mooi ventje genaamd Mace, die samen met zijn broer op dit moment echte “handenbindertjes” zijn. Tropenjaren op werk, tropenjaren thuis. Maar ja, dat is nu eenmaal even de leeftijd denk ik dan maar. Voor alle relaties die gedurende het jaar soms denken: “Gaat hij nou alweer op vakantie?”…..Ja dat gaat hij en wat heb ik dat af en toe nodig hahaha….2019 is het mijn privé doelstelling zelfs om de verhouding werk en privé iets meer bij te stellen…Resultaten zullen er niet onder leiden hoor, beloofd! ; )

Ik wil hierbij afsluiten door al mijn relaties, collega’s en opdrachtgevers te bedanken voor hun bijdrage het afgelopen jaar en ik wens iedereen hierbij de beste wensen en een gezond, gelukkig en zakelijk succesvol 2019!!

Vriendelijke groet,

Nick Zuurbier
Horecamakelaar / directeur
Van Alkemare Horecamakelaardij 
 
Vorige Naar nieuwsoverzicht Volgende

Ander nieuws

Kantoor gesloten tijdens de feestdagen

Vanwege de feestdagen is ons kantoor gesloten van maandag 24 december 2018 t/m maandag 7 januari...

Snelle verkoop van lunchroom Lynn en Minca´s in Alkmaar

"Naast het zakelijke aspect is de verkoop van je onderneming ook een emotioneel proces, je neemt...

Gezocht horeca beleggingspand in regio Alkmaar

Horeca beleggingspand gezocht! Van Alkemare Horecamakelaardij zoekt namens een investeerder...

Contact

Direct contact

Vindt u niet direct de informatie die u zoekt of heeft u vragen?

Horecamakelaar:

Nick Zuurbier
Aarzel niet en neem gerust contact op voor verder overleg!

Mail of bel ons met al uw vragen of voor het plannen van een afspraak!

 
0226-343220

Of vul ons contactformulier in