Hart voor horeca

Wat behoort tot inventaris bij waardering van horeca?

Uitleg horeca inventaris bij waardering horeca ( boekhoudkundig ook wel genoemd activa )

Inventaris betreft al hetgeen behorende tot de te waarderen horecaonderneming zijnde op de balans omschreven als (bedrijfs)inventaris en/of vaste activa. De in de waardering betrokken inventaris betreft enkel die inventaris goederen die in volledig eigendom berusten, zonder enige aanspraak van derden in welke vorm dan ook op deze goederen. Inventaris bestaat in beginsel uit tastbare artikelen die niet aard en nagelvast zijn verbonden aan een bedrijfs- of winkelruimte. Bepaalde zaken, zoals voorraad, behoren niet tot de inventaris. Voorbeelden van inventaris zijn tafels, stoelen, lampen, keuken apparatuur, etc.

Naast de inventaris is bij waardering van horeca ook sprake van aard- en nagelvaste inrichting (in huurpand ook wel huurdersbelang genoemd) en goodwill.

Taxatie nodig?
Bent u van plan om een horecabedrijf aan te kopen of te verkopen en wilt u meer informatie over de inventaris, huurderbelang en/of goodwill waarde? Klikt u dan hier voor meer informatie over onze taxatiediensten.

Waardering voor aankoop?
Vindt u een volledige taxatie (nog) niet nodig maar wenst u inzicht in de waarde voor mogelijke aankoop? Laat u dan begeleiden en adviseren door een van onze horecamakelaars en klik hier voor meer informatie over onze aankoop begeleiding.

Waardering voor verkoop?
Vindt u een volledige taxatie (nog) niet nodig maar wenst u inzicht in de waarde voor mogelijke verkoop? Wij geven u graag vrijblijvend een indicatie van de verkoopwaarde van uw horeca zaak. Neem contact op voor meer informatie!
Vorige Naar faqoverzicht Volgende