Hart voor horeca

De Pannenkoekenvallei in Den Helder verkocht!

De Pannenkoekenvallei in recreatiegebied de Helderse Vallei staat bekend als dé plek voor pannenkoeken en gezelligheid in Den Helder. Onze opdrachtgever Fred van Tol heeft de zaak jaren lang met veel passie en plezier gerund, maar voor hem werd het tijd voor iets anders. Hij besloot Van Alkemare in te schakelen voor de verkoop, na een prettige ervaring en samenwerking met makelaar Nico Zuurbier uit het verleden. De verkoop leidde tot een uitzonderlijke constructie waarbij het onroerend goed enerzijds is verkocht aan Dirk Kramer en de exploitatie wordt overgenomen door John Bekkering en Ilse Goedhart.

In 2011 had Fred het stuk grond aangekocht bij de Helderse Vallei en niet veel later werd hier het prachtige restaurant ontwikkeld dat bekend zou komen te staan als dé plek voor pannenkoeken in Den Helder en omgeving. De zaken liepen goed en de pannenkoekenvallei werd een groot succes. Voor Fred werd het echter fysiek steeds zwaarder en de lange dagen vroegen veel van zijn energie, waardoor hij besloot de zaak te verkopen.

Fred had al een goede relatie opgebouwd met Nico en daarom voelde de samenwerking dan ook erg vertrouwd: “Ik heb het hele proces hartstikke positief ervaren. Er was altijd een goede basis van betrouwbaarheid en op zakelijk vlak was het heel deskundig. Met zowel Nico, Joeri als Nick had ik gelijk het idee dat de verkoop in goede handen was en zij dit tot een goed einde zouden brengen.”

En tot een goed einde is het zeker gekomen. Het onroerend goed is verkocht aan Dirk Kramer, die op zoek was naar interessant onroerend goed om te beleggen. De exploitatie is overgenomen door ondernemerskoppel John Bekkering en Ilse Goedhart. John en Ilse waren direct gecharmeerd door de unieke locatie en het gebouw van de Pannenkoekenvallei. John: “De manier waarop het al jarenlang gerund werd en de uitstraling die het had sprak ons enorm aan. Bovendien heeft het zeer veel potentie.” Vanaf dat moment startten de onderhandelingen van de zogeheten ‘tri-party’.

Als verkopend makelaar was het Nico’s hoofdtaak de belangen van opdrachtgever Fred te behartigen, echter is de transactie uiteindelijk naar alle tevredenheid van alle drie de partijen verlopen. Dirk: “We opereerden gedurende de coronatijd met hele moeilijke en onzekere omstandigheden. Daarom was het belangrijk om altijd heel open en eerlijk met elkaar te communiceren. Dat heeft er aan bij gedragen dat er in een complexe situatie en markt met corona een transactie heeft plaatsgevonden waarin alle partijen positief op terug kijken. Zowel Nico als Fred hebben daar absoluut aan bijgedragen. Het traject heeft hobbels gekend, maar er was altijd erg veel wederzijds respect en vertrouwen. Dat is iets waarmee de makelaar, maar ook alle partijen daaromheen, heel tevreden mee kunnen zijn. Dat bereik je alleen door een bepaalde mate van professionaliteit en zakelijkheid en een goede emotionele sfeer. Zeker in deze transactie is dit heel goed verlopen.” John en Ilse beamen de prettige samenwerking: “Een leuke manier van zaken doen!”

Vanaf 2 maart is de Pannenkoekenvallei geopend onder John en Ilse’s leiding. John en Ilse zetten het concept van een pannenkoekenrestaurant voort en zijn voornemens de kwaliteit te waarborgen die men van de Pannenkoekenvallei gewend is. John: “We gaan wel kijken hoe we nog meer sfeer kunnen inbrengen. Een pannenkoekenrestaurant moet wel de kinderlijke sfeer uitademen, en daar gaan we meer naar op zoek. Om meer beleving bij kinderen te creëren. Tevens gaan we de menukaart iets aanpassen en gaan we een aparte lunch- en dinerkaart aanbieden. In grote lijnen houden we wel hetzelfde concept van Fred aan. Gelukkig hebben we ook het gehele team kunnen behouden!”

Fred is zeer blij met de transactie en gaat genieten van zijn pensioen, alhoewel volledig stilzitten ook niet aan hem is besteed. Samen met een paar vrienden heeft hij een investeringsmaatschappij opgericht, waarmee ze plannen maken om een villapark in Noord-Holland te realiseren.

Wij wensen zowel Fred als Ilse, John en Dirk veel succes toe in de toekomst!

Fred heeft naar volle tevredenheid jarenlang gebruik gemaakt van de betaal- en kassasystemen van Adnamics in de Pannenkoekenvallei. Bekijk de website van Adnamics voor meer informatie over hun diensten.

Wilt u ook begeleiding bij verkoop van een horecaonderneming of horecapand? Neem dan contact op met ons kantoor en maak een vrijblijvende afspraak: 0226-343220 / info@vanalkemare.nl.

Niet al onze activiteiten worden uitgewerkt als nieuwsbericht. Voor een completer overzicht van referenties, zonder omschrijving, klik hier. Vanwege discretie redenen of op verzoek van betrokkenen worden niet al onze activiteiten op onze website of social media kanalen gepubliceerd. Volg ons ook via FacebookInstagramTwitter of LinkedIn!
Vorige Naar referentiesoverzicht Volgende

Andere referenties

Subway Heerhugowaard verkocht!

28 februari jl. vond de overdracht van de Subway-vestiging in Heerhugowaard plaats, na een...

Restaurant d'Artiest in Medemblik verkocht!

Het was al enige tijd rustig rondom de verkoop van Restaurant d’Artiest in Medemblik, tot er een...

Paviljoen Jeroen in Zandvoort verkocht!

Al 31 jaar lang werd Strandpaviljoen Jeroen in Zandvoort met veel plezier gerund door Hanneke en...

Contact

Direct contact

Vindt u niet direct de informatie die u zoekt of heeft u vragen?

Horecamakelaar:

Nick Zuurbier
Aarzel niet en neem gerust contact op voor verder overleg!

Mail of bel ons met al uw vragen of voor het plannen van een afspraak!

 
0226-343220

Of vul ons contactformulier in

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Klik vervolgens op de knop om akkoord te gaan.