Hart voor horeca

Wat is horeca Goodwill?

Goodwill in de horeca kent vele definities maar is het best te omschrijven als het verschil tussen de waarde van de inventaris/huurderbelang en de waarde van het geheel bij verkoop op de markt. Goodwill is ook wel te omschrijven als de contante waarde van de overwinst van de onderneming. Onder overwinst wordt dan verstaan de jaarwinst na controle en normalisering van de winst- en verliesrekening, verminderd met een reële arbeidsbeloning voor de ondernemer(s) en kapitaalslasten. Bij waardering van de goodwill wordt echter tevens sterk gekeken naar de mogelijkheden van een betreffende locatie, voor- en nadelen van het geheel, referenties uit de markt, specifieke marktontwikkelingen, haalbaarheid ( financiering ) etc.

Er zijn verschillende manieren om de goodwill vast te stellen, veel gebruikte methoden zijn de discounted cashflow methode en een factor maal de overwinst.

Taxatie nodig?
Bent u van plan om een horecabedrijf aan te kopen of te verkopen en wilt u meer informatie over de inventaris, huurderbelang en/of goodwill waarde? Klikt u dan hier voor meer informatie over onze taxatiediensten.

Waardering voor aankoop?
Vindt u een volledige taxatie (nog) niet nodig maar wenst u inzicht in de waarde voor mogelijke aankoop? Laat u dan begeleiden en adviseren door een van onze horecamakelaars en klik hier voor meer informatie over onze aankoop begeleiding.

Waardering voor verkoop?
Vindt u een volledige taxatie (nog) niet nodig maar wenst u inzicht in de waarde voor mogelijke verkoop? Wij geven u graag vrijblijvend een indicatie van de verkoopwaarde van uw horeca zaak. Neem contact op voor meer informatie!
Vorige Naar faqoverzicht Volgende

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Klik vervolgens op de knop om akkoord te gaan.