Hart voor horeca

Heereweg 30

Schoorl, Noord-Holland

Vorige Terug naar overzicht Volgende

Te Koop: Fraaie brasserie en B&B-hotel met woonruimte in Schoorl!

Omschrijving


Nu in verkoop bij Van Alkemare Makelaardij: fraaie brasserie en B&B-hotel met woonruimte precies in het midden van duindorp Schoorl!

De brasserie
Bij binnenkomst bevindt men zich in het ontvangsthalletje met aan de linkerzijde toegang tot de separate dames- en herentoiletten met voorportaal. Tevens is hier een trap naar de bovengelegen B&B-hotelkamers. In de sfeervolle brasserie kunnen ca. 50 personen plaatsnemen aan kleine en grotere tafels, evenals bij de warme openhaard. Aan de ruime bar is eventueel plaats voor ca. 12 barkrukken.

De aangrenzende keuken is zeer groot en is voorzien van diverse (nieuwe) apparatuur zoals een Liebherr koelkast (2023), een dubbele inductiefrituur (2023), een Lattiz melkmachine voor o.a. cappucino (2022) en een chocomelkmachine (2021). Er is een was- en drankopslag-ruimte, en de achterliggende zaal wordt momenteel als woonruimte gebruikt. De ruimte is opgedeeld in een grote woonkamer, 2 slaapkamers, een werkruimte met werkbank en een open speel-& workout-ruimte. Ook is aansluitend een toilet en badkamer met douche en sauna. Onder de bedrijfswoning is een zeer ruime kelder die momenteel als opslag dient.

Op het voorgelegen zonnige terras kunnen ca. 40 personen plaatsnemen en aan de achterzijde is een groot parkeerterrein met een eigen 'deel' waar negen auto's geparkeerd kunnen worden.

Het B&B-hotel
Eerste verdieping
Naast de overloop en de gang bevinden zich hier vijf gerenoveerde B&B-hotelkamers met elk een eigen badkamer. De B&B-hotelkamers zijn knus, brandschoon, en voorzien van goede bedden. Er is voor gasten een balkon vóór en een groot dakterras achter. Naast een linnenkamer met opslag is er ook nog de zgn. honesty-bar waar gasten warme en koude dranken kunnen nemen.

Tweede verdieping
Naast een overloop, een ruimte met de gasboiler, een aantal kasten (waarin zich in één de airconditioning bevindt) zijn er twee B&B-hotelkamers met eigen badkamer. Deze zogenaamde nokkamers worden vaak samen als familie-kamer gebruikt.

Huidige bedrijfsvoering
De huidige ondernemer heeft een zeer winstgevend bedrijf, mede door het zeer populaire menu waarin verse kibbeling van kabeljauw (direct uit IJmuiden) de boventoon voert. Tevens heeft de inschakeling van AI bij de bepaling van de hotelprijzen bijgedragen aan de winst. Vanaf half november is er eveneens gestart met Thuisbezorgd.nl, wat kansen biedt de winstgevendheid nog meer te vergroten.

Locatie/ligging
Duindorp Schoorl ligt direct aan de Schoorlse Duinen en die staan bekend als de hoogste en breedste duinen van Nederland, met het bekende Klimduin als toeristische attractie. Het rijke aanbod van zee, strand, duinen, bos én polderlandschap kan lopend, fietsend of MTB-end ervaren worden. Zeker in combinatie met de gemoedelijke dorpskernen is dit heel speciaal. Er staat Schoorl een 'metamorfose' te wachten: het centrum wordt opnieuw ingericht om het nog vriendelijker en gezelliger te maken, zodat inwoners en bezoekers er graag langer kunnen en willen verblijven. Omdat Schoorl een unieke ligging heeft als dorp in de duinen, wil de gemeente het bos, de duinen, heide en hoogteverschillen laten terugkomen in de openbare ruimte. Het gaat in Schoorl om het gebied rondom de kruising van de Heereweg, Laanweg, Duinweg en de Duinvoetweg.

Openingstijden
De onderneming is dagelijks geopend van 8.30 uur tot 20.30 uur.

Prijsdetails
  • Vraagprijs G/I: € 149.500,-
  • Huurprijs: € 2.653,- vrij van BTW per maand
  • Bedrijfsoppervlakte: Ca. 482 m2
Het geheel is zeer geschikt om te worden voortgezet als restaurant met B&B-hotel, waarbij de mogelijkheid er 'gratis' naast te wonen als uniek kan worden beschouwd. Uiteraard is het ook mogelijk de woonruimte bij de exploitatie van de brasserie of B&B-hotel te betrekken. Informeert u bij de gemeente voor de mogelijkheden.

Details


Type Hotel
Alternatief gebruik
Bed & Breakfast,  Restaurant
Vraagprijs onderneming € 149.500,- Goodwill/inventaris
Huurprijs pand € 2.653,- p/mnd vrij van btw
Status Te Koop
Totaal bedrijfsoppervlakte 482 m2
Adres Heereweg 30
Postcode 1871 EJ
Plaats Schoorl
Objectcode 1615
Provincie Noord-Holland
Aanvaarding In overleg
Terrasvergunning Aanwezig, meer informatie op aanvraag
Bedrijfsvorm Eenmanszaak
Vergunningen Exploitatie vergunning, Volledige Drank en Horeca vergunning
Staat van inventaris Goed
Woonruimte aanwezig Ja, woonruimte aanwezig
Brouwerij verplichtingen Nee

Gratis account aanmaken

Gratis account aanmaken

  • Objecten toevoegen aan uw lijst met favorieten
  • Meldingen ontvangen over de objecten die u volgt
  • Zoekprofielen aanmaken
  • Uw dossiers beheren

Direct aanmaken

E-book: Succesvol uw eigen horecaonderneming starten!

Als startende horecaondernemer ziet u wellicht door de bomen het bos niet meer: welke zaken moet u allemaal regelen om een vliegende start te maken en uw horecaonderneming succesvol op de kaart te zetten? Wij helpen u een handje met dit e-book waarin wij de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rij zetten en relaties uit ons netwerk aandragen die u desgewenst kunnen assisteren. In het e-book vindt u een aantal waardevolle tips die u kunnen helpen bij het opstarten van uw horecaonderneming.

 Vul hieronder uw gegevens in en krijg direct toegang tot het e-book. Veel leesplezier!

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Klik vervolgens op de knop om akkoord te gaan.