Hart voor horeca

Handelsstraat 3

Heerhugowaard, Noord-Holland

Vorige Terug naar overzicht Volgende

Te Koop: Snackbar/kiosk met strategische ligging op het treinstation in een ontwikkelend woon- en werkgebied in Heerhugowaard!

Omschrijving


Te koop bij Van Alkemare: Snackbar/kiosk met strategische ligging op het treinstation in een ontwikkelend woon- en werkgebied in Heerhugowaard!

De snackbar/kiosk
De snackbar is gevestigd in een kiosk op perron 1 van treinstation Heerhugowaard en omvat een totale oppervlakte van ca. 68 m2. De kiosk wordt al jaren succesvol geëxploiteerd door cafetaria Foodmaster, een franchiseformule van FHC. De snackbar heeft een bovengemiddelde omzet per m2 en staat bekend om een breed assortiment aan vers bereide burgers, broodjes, snacks en patat. Daarnaast serveert de snackbar ook ijs en milkshakes en is er een uitgebreide keuze aan koffie. In de gekoelde vitrine en stellages wordt drinken en verpakte tussendoortjes gepresenteerd. Het gehele concept is met name gefocust op afhalen op locatie, maar er is ook zitgelegenheid: ca. 20 zitplaatsen binnen en ca. 8-12 zitplaatsen op het terras. De zitruimte fungeert tevens als inpandige wachtruimte van de NS, welke in het beheer is van de snackbar.

Bij de balie achterin de zaak worden bestellingen van A tot Z behandeld: van de opname, betaling en uitgifte tot bereiding. Voor de bereiding is er diverse hoogwaardige apparatuur aanwezig, zoals een Nissei ijsmachine en nieuwe bakwand (november 2021). Eind 2023 is er nog nieuwe apparatuur aangeschaft: een airco-installatie, koffiemachine en pinautomaat. Achterin is er nog een kleine opslagruimte aanwezig met koelcel en personeelstoilet en een spoelkeuken met koel-/vrieskast en leveranciersgingang. De snackbar hanteert tevens een succesvol bezorgconcept met een groot bezorggebied waarvoor drie fietsen en twee auto's in gebruik zijn.

De franchise-formule: Foodmaster van FHC
Bij overname van de snackbar geldt een franchise-verplichting met overname van het concept Foodmaster van FHC. FHC is een formulehuis dat drie franchiseformules heeft in de cafetariabranche: Family, Foodmaster en Vital. FHC heeft in totaal 90 vestigingen en 40 schoolcatering locaties verspreid door het hele land. De formule Foodmaster profileert zich als 'oer-Hollandse cafetaria in een modern jasje', met uitstekende kwaliteitsproducten en een goed geïntegreerd online bestelplaftorm en bezorgservice.

Locatie/ligging
De snackbar is gevestigd op perron 1 van treinstation Heerhugowaard. De snackbar bedient door de strategische ligging een veelzijdigheid aan klanten: treinreizigers, bedrijven op het aangrenzende industrieterrein, scholieren en bewoners van de vele omliggende  (nieuwbouw)wijken van Heerhugowaard. 

In de omgeving zijn veel herontwikkelplannen van de gemeente Dijk en Waard, die dit het duurzaamste stationsgebied van Nederland wil maken. Het stationsgebied wordt straks een aangename plek om te wonen, werken en recreëren. Het treinstation wordt vernieuwd en de omliggende infrastructuur wordt verbeterd met o.a. een spoorondergang die de bereikbaarheid van het stationsgebied zal doen verbeteren. Binnen de herontwikkeling zullen ook veel nieuwe woningen en appartementencomplexen worden gerealiseerd, zoals:

- 'De Groene Trede' met 67 appartementen;
- 'Waardijktoren' met 113 appartementen;
- '3Kwartier' met 138 appartementen;
- 'Stationskwadrant' met 165 appartementen.

Naast de vele reeds omliggende woonwijken bieden deze nieuwe woongelegenheden veel potentie voor extra klanten voor de snackbar.

Openingstijden
De snackbar is momenteel geopend van maandag t/m vrijdag van 07:00-20:00 uur, op zaterdag van 08:00-20:15 uur en op zondag van 12:00-20:15 uur. Er zijn voorschriften vanuit de NS voor verplichte publieke openingstijden.

Bestemming
Op deze locatie geldt Enkelbestemming Centrum met horecacategorie 1 en 2. Neemt u contact op met gemeente Dijk en Waard voor meer informatie.

Details
  • Vraagprijs goodwill/inventaris: € 139.000,-
  • Huurprijs: € 1.160,- per maand excl. BTW 
  • Voorschot energiekosten: € 933,- per maand excl. BTW
  • Servicekosten: € 92,- per maand excl. BTW

Details


Type Snackbar
Alternatief gebruik
Afhaal/bezorging,  Cafetaria,  Friethuis,  IJssalon,  Koffiehuis,  Lunchroom
Vraagprijs onderneming € 139.000,- Goodwill/inventaris
Huurprijs pand € 1.160,- p/mnd excl. btw
Status Te Koop
Totaal bedrijfsoppervlakte 68 m2
Adres Handelsstraat 3
Postcode 1704AC
Plaats Heerhugowaard
Objectcode 1478
Provincie Noord-Holland
Aanvaarding In overleg
Vetvangput Aanwezig
Terrasvergunning Aanwezig, meer informatie op aanvraag
Bedrijfsvorm Besloten Vennootschap
Staat van inventaris Goed
Personeelsverplichtingen Ja, meer informatie op aanvraag
Brouwerij verplichtingen Nee
Automaten verplichtingen Nee

Gratis account aanmaken

Gratis account aanmaken

  • Objecten toevoegen aan uw lijst met favorieten
  • Meldingen ontvangen over de objecten die u volgt
  • Zoekprofielen aanmaken
  • Uw dossiers beheren

Direct aanmaken

E-book: Succesvol uw eigen horecaonderneming starten!

Als startende horecaondernemer ziet u wellicht door de bomen het bos niet meer: welke zaken moet u allemaal regelen om een vliegende start te maken en uw horecaonderneming succesvol op de kaart te zetten? Wij helpen u een handje met dit e-book waarin wij de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rij zetten en relaties uit ons netwerk aandragen die u desgewenst kunnen assisteren. In het e-book vindt u een aantal waardevolle tips die u kunnen helpen bij het opstarten van uw horecaonderneming.

 Vul hieronder uw gegevens in en krijg direct toegang tot het e-book. Veel leesplezier!

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Klik vervolgens op de knop om akkoord te gaan.