Hart voor horeca

Ringersplein 8, 9 en 10

Alkmaar, Noord-Holland

Vorige Terug naar overzicht Volgende

Te Huur: Industriële horecabedrijfsruimtes in de voormalige chocoladefabriek Ringers

Omschrijving


Van Alkemare Horecamakelaardij biedt op de begane grond drie grote industriële horeca bedrijfsruimtes te huur aan. De gezamenlijke oppervlakte beslaat ca. 2500 m2 bvo (afgerond).

Alkmaars bedrijventerrein Overstad wordt ontwikkeld en ondergaat de komende jaren een totale gedaanteverwisseling. Van verhard bedrijventerrein naar een aangenaam gebied met reuring waar gewoond, gewerkt, gewinkeld en uitgegaan wordt. De stenige uitstraling die het gebied nu heeft verdwijnt en maakt plaats voor een groene oase rondom een prachtig plein.

Dit is het eerst merkbaar rondom de voormalige chocoladefabriek van Ringers. Hier zal nieuwbouw herrijzen en zowel de Ringersfabriek als het winkelcentrum krijgen een makeover. Het Ringersplein vormt het hart van deze ontwikkeling, dat in het teken staat van verblijven, ontmoeten en activiteit. Een plek waar je ’s zomers onder de bomen verkoeling zoekt en ontsnapt aan de drukte.

Overstad en het Ringerskwartier
De Overstad met het Ringersplein wordt een onderdeel van de binnenstad, maar met het behoud van een eigen identiteit. Dit geldt voor zowel de bebouwing en programmering (grootschalige detailhandel en horeca) als voor de openbare ruimte. Deze vormt de schakel tussen de binnenstad en Overstad en zal een aanvulling zijn op de huidige openbare ruimtes.

Het Ringersplein
Het plein wordt een bruisend hart binnen Alkmaar en zal geactiveerd worden door de omliggende horeca met terrassen, het Stadsstrand, de verlaagde kade en de evenementen die op het plein georganiseerd kunnen worden zoals bijvoorbeeld een foodtruck festival. De multifunctionele plein ruimte voor de entree van de Ringersfabriek herstelt de historische verbinding tussen de fabriek en het water, en geeft het gebouw opnieuw een adres. 

Het plein vlak met fonteinen zorgt voor activiteit en reuring op dit plein in de zomer, maar kan ook gemakkelijk uitgezet worden tijdens evenementen. In de winter zal het dienst kunnen doen als schaatsbaantje.

Te huur: drie grote industriële horeca- bedrijfsruimtes aan het Ringersplein in centrum Alkmaar. De gezamenlijke oppervlakte beslaat ca. 2.500 m2 bvo (afgerond). 

Als geheel of in deelhuur mogelijk!
De volledige 2.500 m2 kan als geheel gehuurd worden, maar het is ook mogelijk om een ruimte te huren vanaf ca. 80 m2! Een plattegrond met mogelijkheden is te vinden in de brochure!

Unit 1 (Ringersplein 10)
De oppervlakte van unit 1 bedraagt ca. 357 m2 bvo. Deze unit bevindt zich (vanaf het plein gezien) aan de linkerzijde. Aan de voorzijde aan het plein zijn tennismogelijkheden. De horeca-unit is vrij in te delen.

Unit 2 (Ringersplein 9)
Unit 2 beslaat op de BG ca. 1.475 m2. Dit is de grootste unit en deze is uitermate geschikt voor horeca in combinatie met grotere events en alle mogelijkheden van een overdekt "binnenplein" met terras. Losse verhuur in kleinere units is mogelijk!

Unit 3a (Ringersplein 8)
Deze unit bevindt zich aan de rechterzijde van de entree aan de pleinkant en beslaat ca. 560 m2 bvo. De unit heeft de grootste gevelbreedte en heeft daardoor eveneens de grootste terras mogelijkheid aan het Ringersplein. 

Conceptuele uitwerking
Voorkeur van verhuurder gaat uit naar een zgn. "Ringers Experience" waarbij bepaalde ambachtelijke horecaformules worden benadrukt, zoals bijvoorbeeld een koffiebranderij, kaasmakerij, bierbrouwerij, chocoladefabrikant, etc. Het overdekte binnenplein kan ondersteunend zijn aan de aangrenzende units links en rechts in de vorm van een prachtig binnenterras en een ruimte voor bijv. beurzen, evenementen, conferenties, etc. Het concept zal samen met de uiteindelijke huurders en partners verder worden uitgewerkt. U heeft hier dus invloed op als u snel aanhaakt!

Weergegeven impressies, oppervlakten en tekeningen/plattegronden zijn onderhevig aan wijzigingen gedurende de bouw en verdere ontwikkeling van dit project. Deze zijn dus indicatief, onder voorbehoud van wijzigingen en hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Bij opmaak van deze brochure zijn verschillende teksten en impressies gebruikt van derden: www.delva.la, www.nieuwbouw-ringerskwartier.nl, www.bpd.nl, www.ringerskwartier.nl, www.tenbrinke.com


Voor meer informatie en/of een vrijblijvende bezichtiging van deze locatie kunt u contact opnemen met ons kantoor op het nummer 0226-343220 of per email op info@vanalkemare.nl

Details


Type Horecapand
Alternatief gebruik
(Eet)Café,  Bedrijfshal,  Grandcafé,  Koffiehuis,  Lunchroom,  Restaurant
Huurprijs pand € 275,- p/m2 per jaar excl. BTW (vanaf-prijs)
Status Te Huur
Totaal bedrijfsoppervlakte 2500 m2
Adres Ringersplein 8, 9 en 10
Plaats Alkmaar
Objectcode 1332
Provincie Noord-Holland
Type horeca (Eet)Café, Bedrijfshal, Grandcafé, Horecapand, Koffiehuis, Lunchroom, Restaurant

Gratis account aanmaken

Gratis account aanmaken

  • Objecten toevoegen aan uw lijst met favorieten
  • Meldingen ontvangen over de objecten die u volgt
  • Zoekprofielen aanmaken
  • Uw dossiers beheren

Direct aanmaken

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Klik vervolgens op de knop om akkoord te gaan.