Hart voor horeca

Rechtestraat 5

De Rijp, Noord-Holland

Vorige Terug naar overzicht Volgende

Te Koop: Sfeervol restaurant incl. onroerend goed in het historische centrum van het pittoreske De Rijp!

Omschrijving


In de verkoop bij Van Alkemare: Sfeervol restaurant incl. onroerend goed in het historische centrum van het pittoreske De Rijp!

Het restaurant
Bij binnenkomst valt direct de zeer sfeervolle en romantische inrichting op. Het zitgedeelte bevindt zich zowel op de begane grond als op de eerste verdieping. Er zijn in totaal ca. 80 zitplaatsen binnen. Beneden is tevens een ruime nette keuken.

Via een trap komt men op de eerste verdieping, waar zich, naast twee aparte eetruimtes, een separaat dames- en herentoilet met voorportaal, een personeelstoilet en een kantoor/wasruimte  bevinden. Hier is tevens de trap naar de vliering. Het dakterras heeft een schitterend uitzicht.

Naast het restaurant is een zonnig terras op eigen grond met ca. 70 zitplaatsen. Deze tuingracht is per boot bereikbaar, er is een aanlegmogelijkheid.

In 2005 is het pand gerenoveerd, waarbij de volgende renovaties zijn uitgevoerd: leidingwerk, elektra, eikenhouten vloeren, toiletten en plafonds.

Onroerend goed
Koper is verplicht óók het onroerend goed over te nemen, dus er kan niet alleen op de G/I worden geboden. De gemeente heeft aangegeven open te staan voor transformatie naar wonen, hier moet echter nog wel een vergunning voor aangevraagd worden (afhankelijk van de wensen van koper bijv. 1 woning, 2 woningen, meerdere appartementen). Van Alkemare kan niet garanderen dat deze wordt afgegeven.
Uniek aan dit object is de grote tuin waar nu het terras is, dat komt heel weinig voor in De Rijp. Eventueel zou men daar ook een eigen parkeerplaats en – onder voorbehoud goedkeuring gemeente – misschien wel een carport, veranda, garage of uitbouw kunnen realiseren.

Locatie/Ligging
Het toeristische, historische en pittoreske dorpje De Rijp staat al jaren in meerdere lijsten als een van de mooiste plaatsen van Nederland. In de driehoek Amsterdam-Hoorn-Alkmaar grenst het aan natuurgebied de Eilandspolder naast werelderfgoed de Beemster. In heel De Rijp is parkeren gratis. Het dorp is goed bereikbaar via de A9 en A7 en het openbaar vervoer.

Openingstijden
Donderdag t/m maandag van 15.00 tot 23.00 uur ('s zomers zondag vanaf 13.00 uur). De koper mag zelf diens openingstijden bepalen, zolang dit binnen de maximale openingstijden van de gemeente Alkmaar valt.

Bestemming
Op deze locatie geldt enkelbestemming horeca categorie 1. Neemt u contact op met de gemeente Alkmaar voor meer informatie over de mogelijkheden.

Samenvatting
- Vraagprijs: € 795.000,- k.k.
- Totale oppervlakte bedrijfsruimte: Ca. 190 m2
- Aanvaarding: in overleg

Het is uiteraard niet de bedoeling de medewerkers in het restaurant te benaderen.

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende bezichtiging van deze locatie kunt u contact opnemen met ons kantoor op het nummer 0226-343220 of per email op info@vanalkemare.nl

Details


Type Restaurant
Alternatief gebruik
Woonruimte
Vraagprijs onderneming € 795.000,- Goodwill/inventaris/opstal
Status Te Koop
Totaal bedrijfsoppervlakte 190 m2
Adres Rechtestraat 5
Postcode 1483BA
Plaats De Rijp
Objectcode 1433
Provincie Noord-Holland
Bouwjaar 1888
Aanvaarding In overleg
Vetvangput Aanwezig
Staat van inventaris Goed
Personeelsverplichtingen Nee
Brouwerij verplichtingen Nee
Automaten verplichtingen Nee
Woonruimte aanwezig Nee, geen woonruimte aanwezig
Type horeca Restaurant, Woonruimte
Terrasvergunning Terras op eigen grond aanwezig
Vergunningen Volledige Drank en Horeca vergunning

Gratis account aanmaken

Gratis account aanmaken

  • Objecten toevoegen aan uw lijst met favorieten
  • Meldingen ontvangen over de objecten die u volgt
  • Zoekprofielen aanmaken
  • Uw dossiers beheren

Direct aanmaken

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Klik vervolgens op de knop om akkoord te gaan.