Hart voor horeca

Laat 112

Alkmaar, Noord-Holland

Vorige Terug naar overzicht Volgende

Te Koop: Beleggingspand (herontwikkeling mogelijk) in Alkmaar

Omschrijving


Te koop: Een fraai bedrijfspand bestaande uit een horecaruimte op de begane grond en 3 bovengelegen verdiepingen. De verdiepingen zijn momenteel in gebruik als keuken en opslag. De verdiepingen zijn via een eigen opgang bereikbaar en bieden uitstekende mogelijkheden voor herontwikkeling naar bijvoorbeeld wonen of hotel. De twee bovenste verdiepingen zijn ook los te koop (prijs op aanvraag).

HUIDIG GEBRUIK
Op de begane grond bevindt zich momenteel een Aziatisch restaurant. Deze exploitant huurt momenteel het gehele pand en gebruikt de bovengelegen verdiepingen slechts als opslag en keuken. 

HERONTWIKKELING
Aan de noord-west zijde van het perceel bevindt zich een afzonderlijke zelfstandige opgang naar de  bovenverdiepingen met toegang tot een patio. Deze opgang en patio zouden mogelijk gebruikt kunnen worden voor het realiseren van een eigen opgang  t.b.v. een eventuele herontwikkeling van de verdiepingen, bijvoorbeeld naar woonruimte (appartementen) of hotel. In de patio zouden bijvoorbeeld bergingen en/of een lift gerealiseerd kunnen worden. De mogelijkheden voor herontwikkeling zouden nog concreet in kaart gebracht moeten worden in overleg met de gemeente. Verkoper kan herontwikkeling naar hotel en/of woningen niet garanderen, maar ziet hiervoor dus wel mogelijkheden. Neemt u contact op met de gemeente voor concrete informatie over de mogelijkheden.

Bij realisatie van een hotel heeft huurder reeds mondeling aangegeven geinteresseerd te zijn in exploitatie van dat hotel. 

VERPLAATSING KEUKEN
Om herontwikkeling van de verdiepingen te optimaliseren zou bij voorkeur de keuken verplaatst moeten worden. Hiervoor zijn mogelijkheden, die wij tijdens een bezichtiging en/of gesprek graag nader toelichten. Uiteraard dient dit wel in overleg en met goedkeuring van huurder te geschieden.

MONUMENTAAL PAND
Het pand betreft een gemeentelijk monument.

LOCATIE / LIGGING
Het pand is gelegen in het centrum van Alkmaar, aan de Laat, direct tegenover het V&D gebouw. In de directe omgeving vindt u op loopafstand vele winkels (waaronder Primark) en horecabedrijven. Het betreft een echte karakteristieke stadslocatie.

BESTEMMING
Op dit moment beschikt de locatie over de bestemming “Centrum” met aanvullende functieaanduidingen “specifieke vorm van gemengd – verdieping” en “horeca van categorie 3”. 

De voor 'Centrum' aangewezen gronden zijn bestemd voor:

Detailhandel, consumentverzorgende dienstverlening, galerie, culturele voorzieningen en kleinschalige sportvoorzieningen in de eerste bouwlaag, met inbegrip van bijbehorende ondergeschikte horeca van categorie 3 en 4, magazijnen, parkeervoorzieningen, bergingen en andere nevenruimten;
magazijnen, bergingen en andere nevenruimten in de tweede bouwlaag;
woningen met inbegrip van ruimten ten behoeve van de uitoefening van aan huis verbonden beroeps- of bedrijfsactiviteit en nevenruimten in de tweede en hoger gelegen bouwlagen;

Alsmede voor:

Horecabedrijf categorie 3 (restaurant, lunchroom) in de eerste bouwlaag, ter plaatse van de aanduiding "horeca van categorie 3";

OUDE BESTEMMING
Voorheen zat er op het pand de bestemming “gemengd”, welke daarmee bestemd was voor:

Detailhandel, maatschappelijke doeleinden, galerie, culturele voorzieningen, kleinschalige sportvoorzieningen, kleinschalig hotel, kantoren, bedrijven, gebouwde parkeervoorzieningen, bergingen en/of magazijnen en consumentverzorgende dienstverlening in de eerste bouwlaag, inclusief bijbehorende ondergeschikte horeca van categorie 3 en 4; magazijnen, bergingen en andere nevenruimten in de tweede bouwlaag; woningen met inbegrip van ruimten ten behoeve van de uitoefening van aan huis verbonden beroeps- of bedrijfsactiviteit en nevenruimten in alle bouwlagen; nutsvoorzieningen; alsmede voor:

Horecabedrijf categorie 3 (restaurant, lunchroom) in de eerste bouwlaag, ter plaatse van de aanduiding "horeca van categorie 3";

Mocht derhalve de wens zijn om te herontwikkelen naar hotel kan er wellicht nog worden verwezen naar de oude bestemming.

GEVELAANPASSING
Eventuele gevelaanpassingen zijn uiteraard slechts mogelijk na ontvangst vergunning gemeente. Verkoper heeft in het verleden al eens vergunning aangevraagd voor aanpassing van de voorgevel, ter verplaatsing en verandering van de huidige entree van het restaurant. Een impressie van deze tekening vindt u bijgesloten ter informatie. De volledige tekening is op aanvraag beschikbaar. 

DETAILS
Vraagprijs                                 : Nader overeen te komen (NOTK)
Huuropbrengst                         : Tijdelijk verhuurd voor € 2.570,- excl. btw per maand, te verhogen naar € 3.333,33 excl. btw per maand per 01 december 2021.
Aanvaarding                            : In overleg
Bedrijfsoppervlak                     : ca. 495 m2 BVO

Details


Type (her)Ontwikkeling
Alternatief gebruik
Beleggingspand,  Restaurant
Vraagprijs pand N.O.T.K.
Status Te Koop
Totaal bedrijfsoppervlakte 495 m2
Adres Laat 112
Postcode 1811EL
Plaats Alkmaar
Objectcode 1200
Provincie Noord-Holland
Aanvaarding In overleg

Gratis account aanmaken

Gratis account aanmaken


Objecten toevoegen aan uw lijst met favorieten 

Meldingen ontvangen over de objecten die u volgt

Zoekprofielen aanmaken

Uw dossiers beheren

Direct aanmaken